În fiecare vineri din luna iulie, propunem scenarii de creștere pe timpul verii. Începem cu trei idei pentru profesori.
05.07.2019
Pentru inspirație:
Doamna Dudu n-are dude, dar face ilustrații și colaje și giumbușlucuri vizuale.
În prima zi de școală, am fost la Caracal să scriu o poveste despre cum depășește o școală un eveniment traumatic. M-am întors cu multe întrebări despre mine și despre meseria pe care o fac.
Citește un fragment din cartea „Alandalia bis”, scrisă de Zeno Daniel Șuștac, un manifest împotriva politizării educației. Volumul continuă explorarea satirică a sistemului educațional de la noi și de oriunde început în prima carte „Alandalia”. Puteți face cunoștință cu personaje precum magistrul educației Conțopel Scrijelescu, portarul școlii Conspirățel Negaru, cu inspectorul școlar Trage-Sfori, directorul Pricopsel Butonaru sau cu sindicaliștii Struna și Biciu’.
Care sunt oportunitățile pe care le au elevii care vor să studieze în străinătate în pandemie? La ce se pot aștepta cei care vor să-și continue studiile în țări precum Marea Britanie sau Franța? Nigel Bellingham, directorul British Council, și Frédéric Beaumont, atașat pentru cooperare universitară și științifică la Institutul Francez din București, au vorbit despre noutățile privind studiile în străinătate, într-o dezbatere organizată de EUNIC Romania în parteneriat cu Școala 9.