Categorie

Laborator

Loc pentru experimente, soluții și idei noi. 

Alte articole

Clasă

INTERVIU Mihaela Nabăr, directoarea World Vision România: 71% dintre tinerii de la sate spun că violența este prezentă în şcoala lor

Florinela Iosip. Foto: Eli Driu

Unu din cinci copii din mediul rural nu este niciodată fericit sau este doar uneori fericit, iar în peste un sfert din gospodării copiii nu se spală întotdeauna pe mâini de după ce merg la toaletă. Acestea sunt câteva dintre concluziile celui de al V-lea raport „Bunăstarea Copilului din Mediul Rural“ pe care World Vision România îl lansează astăzi. Mihaela Nabăr, directoarea organizației, ne-a explicat într-un interviu care sunt principalele nevoi ale copiilor din mediul rural observate în urma cercetării.

18.11.2020
Cancelarie

(Nu) se pierd ore. Foarte personal, despre proiectul planurilor-cadru

de Horia Corcheș și Monica Halaszi

OP-ED. Mi s-a spus: ne-ai trădat! Susții că sunt destule două ore de literatură, tu, care scrii literatură! Eu cred că un profesor creativ poate să suplimenteze numărul de ore. Și poate să suplimenteze cu propuneri mai atractive, care să seducă elevii și să-i ancoreze în prezent, să le ofere șansa de a exersa argumentarea sau de a discuta literatură contemporană.

19.02.2025
Clasă

Învățătoarea din Chitila care își transformă clasa în circ sau corabie a piraților. „Educația în secolul 21 nu se mai poate face doar cu tabla și cu creta”

de Ema Tănase

Natalia Rotaru, învățătoare din Chitila, crede că o școală prietenoasă înseamnă  regândirea permanentă a modului de predare, ca elevii să participe cu drag la lecții. Așa că din micul oraș ilfovean călătorește cu elevii ei de clasa a treia în lumea circului, căutându-l pe Fram, merg în adâncuri pe urmele căpitanului Nemo și ies mereu să facă lecții în natură.  

16.05.2022