Reporter cu 21 de pălării colorate, pasionată de teatru și cărți polițiste.
În cea de-a doua săptămână de grevă generală în Educaţie, trei profesori şi cercetători de la Universitatea Oxford din Marea Britanie explică, pentru Şcoala 9, ce ar trebui să facă autorităţile române pentru a crește motivarea profesorilor din România. „Îmbunătățirea salariilor și a condițiilor de muncă” este o bază de la care ar trebui să se pornească, în opinia acestora. Contează foarte mult și cum se raportează politicienii la munca angajaților din învățământ.
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a devenit recent prima instituție de învățământ superior din țară care are toate ciclurile de studiu, de la grădiniță la liceu. Lectorul Bogdan Neculau, coordonator al programelor preuniversitare, a explicat pentru Școala 9 că aceasta a fost o strategie de la început - „educarea copilului în aceeași instituție de la grădiniță până la studii superioare”. Cum va funcționa?
Din acest an universitar, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați organizează cursuri de vlogger, blogger și influencer. Vor preda, alături de profesorii Facultății de Litere, și oameni cu mare vizibilitate online: Gina Bradea, blogger și vlogger culinar, Gabriel Covășeanu - Cove - actor și prezentator TV, Radu Alexandru, autor al blogului „Pitici Gratis”, și Dan-Cătălin Predescu, jurnalist și blogger din Galați. Școala 9 a aflat de la doi dintre ei de ce să fii influencer trebuie studiat la universitate.