colaboratoare

Alina Mirt

Sunt lucrător de tineret. Visez să fac lumea un loc un pic mai bun pentru copii și tineri, pornind de la lucruri simple: hârtie igienică la toaletă, acces la joacă și la sport, profesori empatici dătători de aripi. Văd în fiecare copil un om cu potențial extraordinar și muncec să vadă asta și ceilalți.

Alte articole

Laborator

Cum poți face diferența între un text scris de un om și unul redactat de inteligența artificială

de Medeea Stan

Aplicațiile bazate pe inteligență artificială precum ChatGPT vor avea un impact semnificativ asupra vieții noastre, scrie Science Daily, site care publică articole despre știință și tehnologie. Dacă înțelegem cum putem să diferențiem textele scrise de inteligența artificială de cele scrise de oameni, putem recunoaște, de exemplu, știrile false sau să ne ferim de furtul de identitate, potrivit unei echipe de cercetători din Pennsylvania.  

30.03.2023
Laborator

Despre efectele „educației negative”, prin țipete și pedepse, asupra copiilor: „Sunt mai puțin creativi și curioși și mai predispuși să sufere de depresie”

de Alexandra Șerban

Pedepsele, țipetele și amenințările nu ar trebui să facă parte din educația copiilor: nu doar că nu dau rezultate, ci afectează creierele minorilor, cauzând modificări permanente și probleme pe termen lung, scrie El Pais. Între tiparele de educație care sunt promovate în prezent, „educația pozitivă” prinde tot mai mult teren. Dar chiar și părinții care sunt adepții acestui mod de a-și crește copiii, găsesc uneori greu să-și înfrâneze furia sau frustrarea și uneori țipă la cei mici. În același timp, cea mai mare parte a adulților nu au acces la informații privind creșterea armonioasă a copiilor, așa că apelează adesea la educația prin violență fizică sau verbală. 

14.07.2023
Laborator

BAC PLANNER by Școala 9. Treci prin materia de istorie cu Vlad Țepeș, Mircea cel Bătrân și statul român în Evul Mediu

de Gabriela Nedelcu, ilustrație: Simina Popescu

Știm că după o vacanță binemeritată, cu cozonac și salată de boef, este mai greu să reveniți la manualele școlare, exerciții și eseuri. Dar Bacul se apropie, așa că noi continuăm cu planurile de învățare pentru examene. Astăzi, profesoara Gabriela Nedelcu vă ajută să mai puneți câteva piese în puzzle-ul istoriei de Bac: Evul Mediu, Vlad Țepeș, Mircea cel Bătrân, autonomiile locale.

13.01.2024