A terminat Facultatea de Jurnalism din București și a început să lucreze în presă în 2016, în primul an de studii, la agenția de presă News.ro. A învățat apoi să vadă poveștile din spatele știrilor, ca reporter Libertatea, unde a lucrat în perioada 2018 - 2024. În prezent este reporter de investigații la Snoop. Scrie despre oamenii care schimbă câte puțin societatea, despre educație, mediu, animale și schimbări climatice, precum și despre cheltuirea banilor publici. Îi place Harry Potter, are trei pisici răsfățate și crede că locul stafidelor nu este în prăjituri.
Cum a devenit mai comod să trimiți mesaje decât să vorbești efectiv la telefon, această abilitate a devenit mai valoroasă pe piața muncii. O americancă a înființat o firmă de consultanță să-i ajute pe angajații din Generația Z (născuți la finalul anilor 1990 și până în 2010) și pe Millenials (născuți între anii 1980 și până spre finalul anilor 1990) să-și depășească fobia de a vorbi la telefon, scrie Bussines Insider.
Proba practică a examenului de titularizare s-a încheiat, iar cea scrisă va avea loc pe 13 iulie. Mirela Ștețco, director de training la ONG-ul Teach for Romania, explică, pentru Școala 9, de ce examenul de titularizare nu evaluează cu adevărat competențele necesare profesiei și cum ar putea angajarea în învățământ să fie reformată. Prin pregătire și evaluare adecvată, ar ajunge la performanță atât cadrele didactice, cât și elevii. Experții din societatea civilă au venit cu propuneri pentru noua lege a educației iar din această toamnă, în fiecare școală va fi înființată o comisie pentru mentorat didactic și formare în cariera profesională, potrivit noului Regulament de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar - ROFUIP.
Profesorul de limba română care predă la tablă, față în față, pe blog, pe YouTube, pe TikTok și, probabil, pe orice va mai apărea nou pe planeta internet.