reporter

Diana Meseșan

Reporter interesat de oameni și de vocile lor. Scrie reportaje, portrete și investigații sociale.

Alte articole

Laborator

Cum poți face diferența între un text scris de un om și unul redactat de inteligența artificială

de Medeea Stan

Aplicațiile bazate pe inteligență artificială precum ChatGPT vor avea un impact semnificativ asupra vieții noastre, scrie Science Daily, site care publică articole despre știință și tehnologie. Dacă înțelegem cum putem să diferențiem textele scrise de inteligența artificială de cele scrise de oameni, putem recunoaște, de exemplu, știrile false sau să ne ferim de furtul de identitate, potrivit unei echipe de cercetători din Pennsylvania.  

30.03.2023
Clasă

Între sacru și napolitane

De Elena Văduva, ilustrații de Oana Ispir

Viața unui elev la un liceu teologic ortodox se împarte între materiile laice, studiul teologiei și misterele vieții de tânăr adult.

10.10.2018
Cancelarie

Interviu cu Ovidiu Pânișoară, directorul Departamentului de Formare a Profesorilor: „Profesorii trebuie să predea în orice condiții, că sunt offline, că sunt online”

de Andreea Ofițeru. Foto: Eli Driu

Studenții de la Științele Educației au început deja să învețe cum să susțină o lecție online. Iar lecție online nu înseamnă „să vorbesc eu de nebun, ca profesor, o oră întreagă, în fața clasei. Fac mai puțin ca profesor și dirijez mai mult învățarea lor”. Asta este opinia profesorului universitar Ion-Ovidiu Pânișoară, directorul Departamentului de Formare a Profesorilor, de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București. Specialistul vorbește pentru Școala 9 despre nevoia ca profesorii să își crească abilitățile de a se adapta la neprevăzut. E o întoarcere la alfabetul emoțiilor. Cam așa cum sunt învățați și copiii de către părinți ce să facă în situații noi.

09.10.2020