Alte articole

Laborator

Care ar putea fi meseriile viitorului: constructor de poduri între lumea digitală și cea reală sau ghid de turism în universul virtual. Interviu cu un futurolog danez

de Andreea Archip

Vor învăța copiii într-o lume virtuală? Ce profesii mai pot să apară în era tehnologiei digitale? Va crește șomajul din cauza inteligenței artificiale care ne preia rapid din sarcini? Simon Østergaard, specialist al Institutului pentru Științele Viitorului din Copenhaga, Danemarca, a povestit, într-un interviu pentru Școala 9, cum vom învăța și cum va arăta piața muncii peste câteva decenii. Futurologul spune că diplomele o să conteze tot mai puțin la angajare și că predarea hibridă va fi din ce în ce mai răspândită.

26.04.2022
Laborator

Autonomie

de Anca Iosif, ilustrații de Livia Fălcaru

Adolescenții ar trebui să-și pună multe întrebări. Learnity e o comunitate care-i încurajează să o facă și să treacă informațiile prin filtrele proprii.

06.08.2018
Clasă

Partea pozitivă a aplicației ChatGPT: profesorii o folosesc deja ca unealtă ca să-și planifice lecțiile și să găsească idei creative

de Medeea Stan

Jumătate dintre profesori utilizează ChatGPT, aplicație de inteligență artificială (AI); 30% pentru o planificare mai rapidă a lecțiilor și pentru creativitatea la ore, arată un sondaj desfășurat în SUA. Aplicația lansată în noiembrie 2022 e din ce în ce mai populară și în România. Procentul profesorilor care se bazează pe ChatGPT este destul de ridicat, având în vedere că multe școli l-au interzis la clasă, ca să împiedice plagiatul în rândul elevilor. 

 

 

 

18.03.2023