colaborator

Eleonora Fojică

Este profesoara de limba franceză la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București. A publicat mai multe articole despre programele și planurile de învățământ, despre reforma în educație și demnitatea cadrului didactic, începând din 1993, în revistele Tribuna învățământului și Examene, dar și pe platformele România curată și Republica. A publicat eseuri culturale în limba franceza pe site-ul mondial al Francofoniei – www.mondesfrancophones.com. A făcut traduceri pentru revista Secolul 21.

Alte articole

Laborator

EN Planner by Școala 9. Recapitulare la matematică: ecuații, media aritmetică, puteri, procente, diagrame

de Liliana Mitre Sirețchi, ilustrație: Simina Popescu

Începem în forță anul cu prima serie de plannere pentru Evaluarea Națională și continuăm, după limba și literatura română, cu un calendar pentru lunile ianuarie și februarie pentru matematică. Liliana Mitre Sirețchi, profesoară de matematică și cofondatoare a platformei educaționale SuperȘcoala, a pregătit explicații video pentru toate tipurile de exerciții de la primul subiect de pe foaia de examen.

08.01.2025
Laborator

Cum ții în viață o bibliotecă de la țară. „Comunitățile care nu au biblioteci sunt cu siguranță mai sărace”

de Ema Tănase

Mihaela Tănasă este bibliotecară în comuna Popricani din Iași de 30 de ani, de pe vremea când TikTok și Instagram nu erau nici în poveste, iar copiii zburdau pe prunduri și veneau în vacanța de vară la bibliotecă cu lista de „lecturi suplimentare”. Acum, când tabletele și telefoanele le-au acaparat viața și celor de la țară, Mihaela încearcă să-i aducă mai aproape de cuvântul scris pe hârtie și să transforme biblioteca într-un centru comunitar. 

12.10.2021
Laborator

Școala de Vară de la Măgurele: liceenii pot învăța despre contaminarea apei, spațiu sau chimie criminalistică. Înscrierile, până pe 15 iulie

de Cristina Radu

Școala de vară de Știință și Tehnologie se va desfășura la Măgurele în perioada 22 august - 5 septembrie 2024 pentru elevii de liceu și pentru profesorii care predau materii din domeniul STEM sau sunt interesați de acestea. Timp de două săptămâni, 60 de elevi și 30 de profesori vor colabora cu cercetători pentru a explora subiecte din fizică, chimie, biologie, geologie, inginerie, grafică, jurnalism și artă adunate sub tema din acest an a taberei, „Știința pentru pace și securitate”.

12.07.2024