Gabriela Nedelcu este profesoară de istorie și se ocupă, în paralel, și cu pregătirea elevilor pentru examenul de bacalaureat. Crede că istoria este o poveste care s-a scris singură, dar al cărei final depinde de noi. După trei ani de matematică și informatică în liceu, s-a mutat la filologie doar ca să dea bacul la istorie, pentru că au atras-o secretele și poveștile ei. Ele s-ar pierde fără un povestitor, așa că vrea să fie ea cea care le dă mai departe.
Noua variantă Delta de coronavirus ține un sfert de milion de copii din Anglia în izolare, iar cercetătorii din SUA spun că școlile ar trebui să ia mai multe măsuri de siguranță pentru elevii care se vor întoarce la ore în această toamnă. 40% dintre familiile australiene nu-și permit creșa sau grădinița pentru copiii lor. Finlanda vrea să deschidă un cont de investiții pentru fiecare nou-născut.
Două psihologe explică pentru Școala 9 posibilele motive pentru care elevul de la Colegiul „Ion Creangă” din București, în vârstă de 16 ani, și-a atacat profesoara de japoneză (26 de ani) cu un cuțit, în timpul orelor de curs. De la „generația copiilor crescuți fără limite” până la „influența jocurilor online” și „dezechilibre emoționale”.
Despre expoziția „Recycle your technology” ne-a povestit Alberto Păduraru, custodele expozițiilor de la Rezidența9. A vorbit cu participanții la atelierele de tehnologie reciclată, majoritatea liceeni, și a surprins extraordinarul efect asupra oamenilor al făcutului de ceva din nimic. Expoziția mai poate fi vizitată până pe 24 noiembrie.