Născută în București, mutată de câțiva ani în Iași. De 15 ani fotografiază în stil documentar evenimentele importante din viața oamenilor. Mereu în căutare de povești autentice. Pasionată de documentare, graphic design, ilustrație și psihologie.
Adriana Bălaj (31 de ani) este profesoară de istorie la două școli din Timișoara: una de stat și alta privată. Când a intrat în învățământ, ca să-și întregească norma didactică, făcea naveta și la câte patru școli din județ simultan, una din ele la 60 de kilometri distanță. A încercat de fiecare dată să clădească o relație cu elevii ei și să facă istoria cât mai atractivă, indiferent dacă se află în fața unei table interactive de ultimă generație sau a uneia cu cretă.
Ales dintre mii de tineri din toată lumea, Răzvan Foncea, student la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, a reprezentat România la Youth4Climate 2022. Este o conferință pe schimbări climatice inițiată de Guvernul Italiei și United Nations Development Programme. Mai simplu spus, este acel eveniment la care Greta Thunberg și-a ținut, în 2021, discursul „Bla bla bla”, în care i-a ironizat pe marii lideri politici maeștri ai „bla bla”-ului și nu ai faptelor. Este o platformă de discuție incubator ai liderilor de mâine, acei tineri care azi și-au luat în cârcă misiunea demult ignorată - Planeta.
Sunt câteva zeci de mii de cetățeni străini care trăiesc în România, veniți la studii, muncă sau care au cerut azil politic fiindcă în țările lor nu mai puteau locui. Când discursul public creează o prăpastie între noi și ei, câteva asociații încearcă să aducă români și alte naționalități la aceeași masă, să se cunoască și să se înțeleagă, poate chiar să creeze prietenii. Școala 9 a participat la evenimentul „Living Bookshelf” („Bibliotecă vie”), organizat de Fundația Terre des Hommes, în care cetățeni din Ucraina, Siria, Mexic, Pakistan sau Rwanda au răspuns la curiozitățile românilor.