Laurenţiu Ungureanu face jurnalism din pasiune şi cu dorinţa de a schimba ceva pentru oameni. Din 2009, a fost reporter special la Adevărul, Digi24 şi Recorder. Astăzi este reporter la Libertatea. A scris două cărţi despre istoria recentă a României. Răspunde la ponturi şi sugestii: laurentiu.ungureanu@libertatea.ro.
Elevii din școlile speciale și de masă se motivează unii pe alții în competiții sportive. În timp ce în societatea noastră continuă dezbaterile despre segregarea și incluziunea din învățământ, evenimentele precum Campionatul Municipal de Atletism, inițiat de Fundația Special Olympics, creează o punte între elevii cu și fără deficiențe din București.
La 1 februarie 2023, profesorii din Anglia și Țara Galilor s-au alăturat omologilor lor scoțieni, intrând în grevă, ceea ce a dus la închiderea pe scară largă a școlilor. Profesorii au reprezentat o parte din cei aproximativ o jumătate de milion de lucrători aflați în grevă în Marea Britanie. Ce vor ei? Îmbunătățirea salariilor și a condițiilor de muncă. Copiii, și-așa derutați de pandemia de COVID-19, sunt cei care vor suporta consecințele pe termen lung, scrie The Conversation.
În timp ce Ministerul Educației promite de ani de zile digitalizarea școlilor, un grup de profesori de la Colegiul „Nicu Gane” din Fălticeni, județul Suceava, au luat problema în propriile mâini. Au identificat sponsori din mediul privat, printre ei chiar foști absolvenți, și au construit prima sală de clasă SMART din unitatea de învățământ. Doar că nu s-au oprit aici: au mai construit alte trei și o „reading room”, o sală de lectură amenajată în stil britanic.