A absolvit Facultatea de Limbi Străine și a lucrat mulți ani în print. De curând și-a (re)descoperit pasiunea pentru predat – i se mai spune și „profa de germană”. Are copii și pisici.
În timpul liber traduce și scrie cărți.
Să numere până la 10, să cunoască anotimpurile și culorile, să poată fi atenți la activități, să poată iniția sau participa la discuții cu cei de vârsta lui. Sunt doar câteva dintre abilitățile pe care trebuie să le aibă un copil care intră în toamnă la clasa pregătitoare. Profesoara pentru învățământ preșcolar Ema Tănase le spune părinților la ce trebuie să fie atenți în dezvoltarea copiilor pentru a înțelege cât de pregătiți sunt pentru școală.
La prima conferință de presă organizată de Ministerul Educației din vara anului trecut, au participat 11 persoane din conducerea instituției, din care doar două femei: ministra Ligia Deca și secretara generală a instituției Ioana Lazăr. Cei șapte secretari și subsecretari de stat pe care îi are astăzi ministerul sunt bărbați. Școala 9 a întrebat despre posibilitatea ca mai multe femei să ia decizii la nivel înalt pentru cele 173.000 de cadre didactice femei, 81% din total. Ce a răspuns Ligia Deca?
Ora de sport e cunoscută de toți elevii, actuali și foști, căci această materie e prezentă și în România, la fel ca în alte țări, pe tot parcursul studiilor, din clasa 0 până în clasa a XII-a. În general, sportul din școli înseamnă fotbal, baschet sau rugby, potrivit publicației de jurnalism și cercetare The Conversation. Aceste sporturi au beneficii precum înțelegerea lucrului în echipă ori promovarea competiției. Dar nu mulți dintre cei care termină școala mai continuă să le practice.