Greu de încadrat în tipare, pe alocuri filosoafă, vorbăreață. Elevă într-a zecea.
Profesorul de matematică Ovidiu Bădescu a rezolvat, pentru Școala 9, exercițiile și problemele de la proba de matematică a simulării Evaluării Naționale.
Elevii din învățământul obligatoriu, adică până la clasa a XII-a, nu pot fi exmatriculați. Deși nu este o noutate, acest lucru a devenit subiect de discuții aprinse între profesori și părinți, după ce prezentatorul TV Dan Negru a vorbit, într-o postare pe Facebook, despre elevii indisciplinați, pe care îi numește „loaze” și „cirezi de proști”, și care ar trebui dați afară din școală. Discuția a escaladat pe rețelele sociale și după ce un elev de la Colegiul Național „Ion Creangă” din Capitală și-a înjunghiat profesoara de japoneză în timpul unei ore. Părerile sunt împărțite: în timp ce unii spun că exmatricularea nu a fost niciodată o soluție, alții cred că nu trebuie sacrificată o întreagă clasă pentru binele unui singur copil.
Articol susținut de TikTok. Cum umplem gap-ul între ce învață tinerii la școală și facultate și ce se cere pe piața muncii? Trebuie școala să-i pregătească pe elevi doar pentru asta, să facă față sarcinilor unui job, sau e mult mai mult de atât? Am discutat cu mentorii echipelor care au participat la Future Jobs Cup despre alegeri de carieră și pregătirea pentru joburile viitorului. Am descoperit din discuțiile cu ei că majoritatea nu lucrează în domeniul scris pe diploma de absolvire, dar toți sunt performeri înalți în domeniile lor. Cum au ajuns aici?