Îi este mai greu să scrie astea două rânduri despre el decât să deseneze o carte.
„A existat un mare interes, inclusiv din partea domnului ministru al Educației”, spune Eduard Novak despre ideea ca, înainte de matematică, română sau istorie, copiii să facă în fiecare dimineață 45 de minute de mișcare și educație pentru nutriție.
Ideea lui Eduard Novak, noul ministru al Sportului, a fost privită cu o sprânceană ridicată de profesori la început. Nu s-a lăsat descurajat și își caută susținători la Ministerul Educației. Se gândește deja la parteneriate cu ministerele Educației și Sănătății pentru a face programe care să-i apropie pe copii și adolescenți de sport, mai ales după această perioadă sedentară de școală online.
Poveștile. Poveștile le plac în egală măsură celor mici și celor mari. Vindecă, educă, motivează. Ce e, în fond, altceva, întreaga istorie, întreaga lume, în existența ei diacronică, decât o narațiune? Nimic nu există în afara unei narațiuni, iar poveștile, în formele pe care le-a consacrat teoria literară, fie ca povestiri, basme, parabole sau legende, fie în altele, corelative, sunt narațiuni paideutice, ne învață cum să trăim, cum să alegem binele de rău, pe ce să punem preț și de ce să ne ferim.
Muzeografii din Sighișoara au descoperit în arhive două plăcuţe de lemn inscripţionate în limba latină, datând din 1874, care erau folosite în scop didactic în prima şcoală din oraş, cunoscută drept Şcoala din Deal, astăzi Liceul Teoretic „Joseph Haltrich”. Acestea pot fi văzute la Muzeul de Istorie al orașului, în cadrul Festivalului Sighișoara Medievală care se desfășoară în acest weekend, scrie Agerpres.