Fotograf

Mircea Reștea

Fotograf la DoR și membru al colectivului Documentaria. Lucrează din anul 2000 ca fotojurnalist. A lucrat la publicații precum Cotidianul și România Liberă, iar în 2013 a devenit freelancer.

Alte articole

Clasă

Structura anului școlar pe module de învățare, susținută de cercetări internaționale. „Este o tendință în toate țările din Europa”

de Andreea Archip Foto: Dumitru Angelescu

Anul școlar viitor este structurat pe cinci module de învățare și cinci vacanțe. România era printre țările cu cel mai mic număr de zile de școală din Europa – 165 și cu o vacanță de vară generoasă, timp în care elevii uitau mult din materie. Din toamnă, elevii vor merge cu zece zile în plus la școală. Andreea Eșanu, expertă în educație și directoarea executivă a Coaliției pentru Educație, explică părțile bune ale noii structuri și atrage atenția cu privire la provocări: profesorii vor trebui să refacă planificările și să își regândească modul de evaluare.

12.04.2022
Laborator

Medic pediatru, despre Covid-19 la copii: „În momentul de față focarele pentru copii sunt în școli și în grădinițe”

de Andreea Archip. Foto: Dumitru Angelescu

404 copii sunt internați în spitale cu Covid-19, 38 dintre ei la terapie intensivă. Dacă la începutul pandemiei, cei mici făceau forme ușoare ale bolii, acum luptă mai greu cu boala. Evelina Moraru, medic pediatru cu o experiență de peste 40 de ani, a explicat pentru Școala 9 cum se manifestă tulpina Delta la copii și ce ar trebui să facă părinții când identifică orice fel de simptome.

 

17.10.2021
Laborator

Cum să amenajezi spații verzi pe calculator. Ce au învățat elevii de la liceul forestier din Vâlcea într-un stagiu de practică în Portugalia

de Medeea Stan

Trei săptămâni de practică peste graniță i-a făcut pe mai mulți elevi de la singurul liceu din Vâlcea cu specializarea silvicultură să viseze la propria afacere, în condițiile în care verdele câștigă teren și în România, în curți, pe acoperișurile blocurilor și în clădirile de birouri. Aceeași experiență i-a ajutat să înțeleagă cum se pot folosi de tehnologie ca să creeze spații verzi. „Acum, ei văd un viitor în acest domeniu, le e mai clar ce implică”, spune Remus Răcășan, profesorul lor coordonator, alături de care au fost în Portugalia prin proiectul Erasmus +.  

01.11.2021