Art Director

Oana Barbonie

Și un oarecare reporter vizual.

Alte articole

Clasă

Rezolvarea subiectelor la matematică, la simularea Evaluării Naționale. Un profesor vă arată cum ar fi trebuit rezolvate exercițiile

de Cristina Radu

Profesorul de matematică Ovidiu Bădescu a rezolvat, pentru Școala 9, exercițiile și problemele de la proba de matematică a simulării Evaluării Naționale.

05.02.2024
Cancelarie

Editorial. Ce măreț e să fii chemat să construiești catedrale!

De Monica Halaszi și Horia Corcheș

Poveștile. Poveștile le plac în egală măsură celor mici și celor mari. Vindecă, educă, motivează. Ce e, în fond, altceva, întreaga istorie, întreaga lume, în existența ei diacronică, decât o narațiune? Nimic nu există în afara unei narațiuni, iar poveștile, în formele pe care le-a consacrat teoria literară, fie ca povestiri, basme, parabole sau legende, fie în altele, corelative, sunt narațiuni paideutice, ne învață cum să trăim, cum să alegem binele de rău, pe ce să punem preț și de ce să ne ferim.

29.09.2021
Laborator

Orele de la școală, ca un spectacol de teatru. Actor și autor britanic: „Profesorul trebuie să arate emoții, reacții, cum se mișcă personajele”

de Cristina Radu

Chris Connaughton nu spune povești. El le construiește ca pe-un spectacol de teatru din gesturi și mimică, din expresii vesele, triste, încruntate, uimite, din tonul și volumul vocii. Te duce de la „A fost odată ca niciodată…” până la finalul fericit, de parcă ai fost acolo, în mijlocul aventurii, de mână cu personajele, auzindu-l pe lup cum vorbește cu Scufița Roșie sau privind-o pe Rapunzel cum își lasă părul în jos, din turn. Chris Connaughton este actor și face educație prin teatru în grădinițe și la clasele primare. Am vorbit cu el despre cum storytelling-ul - sau arta de a povesti - îi ajută pe copii să învețe să comunice și le dezvoltă imaginația și vocabularul.

04.03.2024