Vicepreședintă și directoare de comunicare ALIAT pentru Sănătate Mintală, Coach la Clinica ALIAT București.
Regula este cât se poate de simplă. Și nu se discută. Se execută de-a dreptul. Așa cum ne spălăm pe dinți și ne pregătim micul dejun, așa cum ne spălăm mâinile când le întoarcem murdare de-afară – la fel avem de citit în fiecare zi. Cine are sub 10 ani – o jumătate de oră. Cine are peste 10 ani – o oră. Nu e imposibil. Nu poate fi mai complicat decât o tură pe Fortnite, Minecraft sau Geometry Dash...
Un băiat de clasa a opta și o fată de a șasea au avut relații intime în toaleta școlii, într-un sat din Călărași. O știre care a polarizat o țară întreagă și a repus pe tabla opiniei publice tema educației sexuale în școli. Alex Zamfir, autorul blogului „Cel mai bun tată” a povestit pentru Școala 9 cum a abordat cu băiatul lui acest subiect atât de tabuizat. Alex face parte din generația de părinți cărora li s-a spus în adolescență că dacă se masturbează orbesc și care au crescut cu tot felul de alte mituri. Astăzi, bloggerul militează pentru educație sexuală și încurajează discuțiile deschise între părinți și copii.
Există o legendă despre Tom Waits care spune că într-o zi acesta conducea pe autostradă, când prin minte a început să îi treacă o melodie nouă. Era splendidă, simțea cum îl copleșește prin frumusețea ei, dar cum se afla la volan, nu putea să o noteze. Cum nu-i dădea pace și începea să îl obsedeze, a ridicat ochii pentru o clipă spre cer și a implorat: nu vezi că conduc? Nu vezi că nu pot nota nimic acum? De ce nu îmi dai pace și nu mă lași nici să șofez atent? Dacă vrei să te pot nota și să te aduc pe lume, vino când nu fac ceva care mă împiedică să îți dau atenție! Iar dacă nu, du-te și bântuie pe altcineva! Du-te la Leonard Cohen, de exemplu!