Vasi Capră

O fire dinamică, sociabilă și vorbăreață, un om căruia îi place să dea glas sau sunet, în funcție de context, gândurilor sau ideilor fiecăruia. Realizator la Radio Românul, Roman FM, producer audio și voiceover. Pasionat de radio, muzică, mâncare bună, bere rece și călătorii, adoră să gătească, să viziteze locuri și să cunoască oameni noi.

Predarea științelor: o ecuație cu cel puțin două soluții

de Bogdan Ghiorghiu Audio: Vasi Capră

REZOLVAT. Întâi și întâi, vreau să adresez metaforicul elefant din cameră: România este penultima țară din Uniunea Europeană când vine vorba de investiții în educație (și cea mai slab educată țară din UE). Profesorul merită salariu mai bun, elevii merită școli mai dotate. Poate într-o zi, începând cu o presiune pe liderii politici și încheind cu un plan bine gândit și acțiuni concrete, nu vom mai fi la coadă. Dar până atunci… articolul acesta își propune să vorbească despre ce este în controlul nostru. 

18.03.2025

Alte articole

Cancelarie

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, acuzat că a plagiat într-un curs universitar

de Andreea Archip

Jurnalista Emilia Șercan a făcut dezvăluiri cu privire la un curs al ministrului Educației Sorin Cîmpeanu în care ar fi copiat 13 capitole ale altor autori. Într-o lucrare apărută în 2006, acesta doar ar fi schimbat puțin din titlurile capitolelor altor doi autori, arată jurnalista într-un articol PressOne. Un val de cereri de demisie au curs după aceste dezvăluiri, însă ministrul spune că acuzațiile vor doar să blocheze legile educației și nu a dat niciun fel de alte lămuriri.

26.09.2022
Laborator

Stop bullying: soluții

de Elena Văduva

Efectul bullyingului poate fi diminuat prin soluții găsite atât de instituții de învățământ, cât și de organizații non-guvernamentale.

29.11.2018
Cancelarie

Editorial. Ce ne îndreptățește să scriem despre praful de sub preșul educațional

de Monica Halaszi și Horia Corcheș

De ce scriem?

De ce am ales să scriem?

Ce ne îndreptățește să scriem?

Sunt întrebări la care am decis să răspundem ca urmare a comentariilor generate de unele dintre articolelor noastre, mai ales a acelora care au scos la lumină firele de praf de sub preșul educațional. Sigur, am ridicat doar puțin colțul preșului respectiv, iar haterii nu au întârziat să apară. „Jurnaliștii lui pește”, „niște frustrați”, „habar n-au de sistem”, „îi urăsc pe profesori” sunt câteva dintre caracterizările care ne-au fost făcute. 

Așa că am decis să aducem câteva clarificări.

14.02.2023