Vasi Capră

O fire dinamică, sociabilă și vorbăreață, un om căruia îi place să dea glas sau sunet, în funcție de context, gândurilor sau ideilor fiecăruia. Realizator la Radio Românul, Roman FM, producer audio și voiceover. Pasionat de radio, muzică, mâncare bună, bere rece și călătorii, adoră să gătească, să viziteze locuri și să cunoască oameni noi.

Predarea științelor: o ecuație cu cel puțin două soluții

de Bogdan Ghiorghiu Audio: Vasi Capră

REZOLVAT. Întâi și întâi, vreau să adresez metaforicul elefant din cameră: România este penultima țară din Uniunea Europeană când vine vorba de investiții în educație (și cea mai slab educată țară din UE). Profesorul merită salariu mai bun, elevii merită școli mai dotate. Poate într-o zi, începând cu o presiune pe liderii politici și încheind cu un plan bine gândit și acțiuni concrete, nu vom mai fi la coadă. Dar până atunci… articolul acesta își propune să vorbească despre ce este în controlul nostru. 

18.03.2025

Alte articole

Clasă

Ce vor elevii să învețe la școală

de Nicoleta Rădăcină

Am întrebat elevi de gimnaziu din zone diferite ale țării ce vor să învețe la școală; răspunsurile lor sunt deseori amuzante, pe alocuri surprinzătoare, uneori foarte triste.

31.08.2018
Clasă

INTERVIU. Fondatoarea programului național de educație media din Ucraina: „Trebuie integrată în toate materiile, trebuie dezvoltată gândirea critică a copiilor”

de Cristina Radu

Când a creat Filter, Valeria Kovtun, în vârstă de 25 de ani, s-a uitat la nevoile tinerilor: Ucraina se află pe ultimele poziții în Indexul Alfabetizării Media, doar puțin mai sus decât România. Alfabetizare media înseamnă să știi să deosebești o știre falsă de una adevărată și să fii capabil să nu te lași manipulat. Cu cât această educație începe mai devreme la copii, cu atât ei vor deveni adulți cu o gândire critică bine dezvoltată. Într-un interviu pentru Școala 9, Valeria Kovtun vorbește despre nevoia educației media la clasă și rolul pe care îl are școala în a-i educa nu doar pe copii, ci și pe adulții de-acasă.

31.07.2023
Cancelarie

„Crezi că credința în Dumnezeu te ajută să depășești necazurile?”, întrebarea controversată de la simularea Evaluării Naționale din Bacău. Cum explică inspectoratul

de Cristina Radu

Elevii din județul Bacău au susținut săptămâna trecută simularea probelor la Limba Română și la Matematică pentru Evaluarea Națională. La prima probă, cea de la Limba Română, elevii au avut de argumentat dacă credința îi poate ajuta sau nu să treacă peste probleme. Întrebarea a creat dezbateri pe rețelele sociale. Maria Melente, profesoară de Limba Română la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, explică pentru Școala 9 de ce consideră că religia este o temă „deplasată” pentru un examen național, dar poate fi totuși folosită în exercițiile la clasă, și punctează erorile din formularea întrebării.

19.02.2023