Scriitoare

Adina Rosetti

Adina Rosetti este scriitoare, jurnalistă și co-fondatoarea De Basm (Asociația Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți). Și, nu în ultimul rând, mama Clarei și a lui Anton. A publicat mai multe volume de proză pentru adulți și pentru copii, iar în iunie i-au apărut „Povestea kendamei pierdute” (Ed. Arthur) și „Aiurea-n tramvai. Aventurile lui Anton în Țara Cuvintelor Anapoda” (Curtea Veche Publishing). adinarosetti.ro

Alte articole

if($j > 2) continue; ?>
Laborator

Cum trebuie schimbată învățarea

De Camelia Posea

Despre raportarea elevilor și profesorilor la studiul științelor și aplicațiile lor practice, într-un interviu cu Dragoș Tătaru, cercetător la Institutul Național pentru Fizica Pământului și unul dintre organizatorii Școlii de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele.

21.10.2019
if($j > 2) continue; ?>
Laborator

EDUCAȚIA ÎN LUME. Un profesor din Napoli face lecții sub balconul elevilor

de Florinela Iosip. Foto: Pixabay

Un profesor din Napoli îi face pe elevii lui să se simtă mai puțin singuri, acum că școlile sunt din nou închise, prin lecțiile pe care le face la balconul celor mici. Un nou studiu care a inclus 191 de țări arată că nu există o legătură clară și semnificativă între deschiderea școlilor și cum evoluează numărul de infectări. 

25.10.2020
if($j > 2) continue; ?>
Cancelarie

Colegiul pentru Agricultură din Prejmer are clinică veterinară, brutărie și carmangerie. Directorul Flavius Foica: „Ideea că te duci «la coada vacii» este acum departe de ce înseamnă un fermier școlit”

de Iulia Dromereschi

Flavius Foica a absolvit în urmă cu 20 de ani Colegiul pentru Agricultură și Industrie Alimentară „Țara Bârsei” din Prejmer, pe care îl conduce astăzi. Când era la liceu, nu putea să se bucure ca generațiile de astăzi de practica în clinica veterinară și la ferma didactică. În ultimii patru ani, de când este director, a transformat cu totul școala într-una modernă. Bătălia cea mai grea o are de dat însă cu mentalitățile. „Cred într-un învățământ agricol pentru că văd, în fiecare zi, ce înseamnă confortul adus dimineața de cana de cafea și felia unsă cu unt și miere”, spune directorul.

16.02.2021
Utilizăm cookie-uri și alte tehnologii similare necesare funcționării site-ului, analizării performanței, pentru a-ți oferi conținut personalizat după interese și preferințe, precum și pentru activitatea noastră de publicitate online. Detalii despre despre cookie-uri și gestionarea lor in Politica de Cookies
Accept toate cookie-urile