Alte articole

Laborator

Cum schimbă o pictură o comunitate. Doi artiști au făcut o murală pentru elevii cu deficiențe de la un centru din Timișoara, ca să-i ajute să viseze

de Andreea Săsăran

Elevii cu deficiențe de auz și din spectrul autist de la Centrul pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan” din Timișoara au primit în dar o pictură murală. co(art) este un proiect al Asociației Banat IT prin intermediul căruia doi artiști au pictat pereții exteriori ai școlii. Din cauza pandemiei, copiii nu au putut să le stea alături artiștilor în timpul lucrării, așa cum era planificat inițial. Însă s-au bucurat să vadă cum în fiecare zi se schimbă pereții școlii, bucată cu bucată. Pentru prima dată, stă scris cuvântul „școală” cu dactileme (semne efectuate cu ajutorul degetelor).

11.12.2020
Clasă

Lecții de arhitectură și construcții pentru copiii din medii defavorizate: „La noi, așezările sunt încă departe de cum ar trebui să fie”

de Adelina Mărăcine

Copii din opt județe au învățat noțiuni practice de arhitectură, de la structura solului, la ce adâncimi se duc rădăcinile plantelor și de ce sunt atât de importante fundațiile. Arhitectul și co-fondatorul asociației eematico, Ion Neculai, a povestit pentru Școala 9 ce a însemnat să ducă Kitul de Arhitectură în diferite comunități.

18.12.2022
Laborator

(ne)PERMIS. Când pot elevii să dea feedback

Școala9xLaw-Z. Știai că poți să oferi feedback profesorilor și școlii? Acum mai puțin de o treime dintre elevii români o fac. Află cum poți să faci asta și de ce e important. 

09.04.2025