profesoară

Alexandra Chirea

Sunt Alexandra, sunt profă de franceză și am intrat în învățământ acum 16 ani, convinsă că o să schimb lumea. Mi s-a spus că este imposibil, că mă voi face mare și îmi va trece. Iată, m-am făcut mare, dar nu mi-a trecut. Astăzi cred că sala de clasă este o lume. Știu că nu voi produce schimbare pentru toate cele 30 de bănci din lumea mea mică, dar sunt sigură că voi schimba câteva dintre ele. Bancă cu bancă, de la mine și de la colegii mei, lumile astea mici din sala de clasă pot schimba lumea asta mare în care trăim. 

Alte articole

Laborator

Editorial. Cursa către Lună, etapa 2023. Despre explorarea spațiului, politică globală și ambiții pământene

De Bogdan Ghiorghiu

Doar patru țări au reușit să aterizeze pe Lună: Rusia (Uniunea Sovietică), Statele Unite ale Americii, China și acum India. Dar în august în mod special a avut loc o adevărată cursă între Rusia și India, iar linia de final era reprezentată de punerea unei sonde pe satelitul nostru natural, Luna. India a câștigat această cursă, dar, cum se întâmplă deseori în știință și tehnologie, victoria este cel mai probabil a tuturor.

04.09.2023
Laborator

Jocul video făcut la Cluj care alungă depresia copiilor, premiat internațional: „Este eficient în prevenţia tulburărilor emoţionale”

de Adelina Mărăcine

Un grup de cercetători clujeni a creat primul joc video online care-i ajută pe copii și adolescenți să-și gestioneze emoțiile în situații de stres printr-un joc atractiv. Mai mult, REThink - așa cum a fost denumit jocul - promite să țină departe depresia în rândul tinerilor, în contextul în care sănătatea mintală în rândul acestora este o problemă la nivel mondial.

22.09.2022
Laborator

Școala 9 la sat. Doi liceeni au adunat 50 de tablete pentru copiii din satul lor. „Ale noastre ajung în aceeași zi cu ale Ministerului. Și noi suntem totuși doi elevi de liceu”

de Andreea Archip

Diandra Fechita din Tămășeni, Neamț, și Fabian Leiba din Vărbilău, Prahova, au făcut traininguri pentru copiii de la sat despre cum să folosească resursele de pe internet pentru școală. Așa au înțeles că fără modele, mulți dintre copii se pierd pe drum. Au o echipă de mentori formată din liceeni care îi motivează pe puștii de la țară să continue școala. Au reușit și să adune 50 de device-uri pentru copiii nevoiași. Cei doi văd  pe viu, în jurul lor, la vecinii lor, ceea ce autoritățile pun în statistici: un sfert dintre copiii care ajung în clasa a opta nu mai dau la liceu și probabilitatea ca elevii să renunțe la școală crește cu cât părinții lor au mai puțină carte.

14.12.2020