Mi-am dat seama că iubesc jurnalismul încă de la 13 ani, când am intrat într-o redacție pentru copii și adolescenți. Acum, după 10 ani, am terminat Jurnalismul la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și, tot aici, fac un master de Jurnalism Tematic. Nu pot să mă limitez la un singur domeniu; am ajutat pe social media la Starea Nației, am făcut evenimente la Fundația Doina Levintza și fac publicitate. Dar știu sigur că diversitatea asta mă ajută să caut și să cunosc povești adevărate, să le pun pe hârtie și prin ele să învăț cât mai multe lucruri.
Vino pe 15 aprilie la un show live de jurnalism în care Școala9 explorează încercările de schimbare a educației din România.
Alegerile pentru un nou mandat de guvernator al statului Virginia nu anunțau nicio surpriză. Calculele specialiștilor concluzionau că democratul Terry McAuliffe, care a mai fost guvernator al Virginiei între 2014 și 2018, va câștiga mandatul în fața republicanului Glenn Youngkin. Balanța a fost însă răsturnată de felul cum cei doi s-au poziționat față de teme din viața școlii. Vă prezentăm un studiu de caz care arată cum educația poate să aibă cu adevărat miză electorală.
Cei în jur de 130 de mii de elevi care susțin astăzi prima probă a examenului de bacalaureat 2023 au avut la primul subiect de rezolvat mai multe cerințe pe baza unui text de George Călinescu - „Ion Creangă. Viața și opera”. La Subiectul al doilea cerințele s-au bazat pe o poezie de Alexandru Vlahuță, „A mele visuri”. Subiectul al III-lea le-a cerut elevilor de la Real să scrie un eseu în care să prezinte particularitățile unui text narativ studiat aparținând lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu. Elevii de la Uman în schimb au avut o caracterizare de personaj dintr-o operă la alegere tot din aceiași doi autori.