artistă
creator și cercetător de artă vizuală, dar și mediator cultural și curator independent
„full-time” dedicată artei din 2005
Sorin Ion, secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar în Ministerul Educației, a explicat pentru Școala 9 că lipsa tezelor școlare și faptul că toată lumea este în online nu înseamnă că nu vor mai exista elevi corigenți. Le recomandă însă profesorilor să își adapteze evaluarea la condițiile actuale și să fie ceva mai indulgenți.
Deputat în Parlamentul Ucrainei și Președinte al Comitetului pentru Gaz, Andrii Zhupanyn a venit pentru prima dată în România în octombrie, la Climate Change Summit, eveniment care a adus la București zeci de lideri naționali și internaționali în domeniul politicilor climatice, sustenabilității și mediului de business. Născut în orașul ucrainean Seleușu Mare, tânărul politician este optimist că Europa poate scăpa de dependența de gazul rus. În interviul pentru Școala 9, Andrii vorbește despre relația cu românii și lecțiile dure ale războiului pe care el și alți politicieni le-au primit.
„— De ce te-ai făcut profesoară?
— Ca să-i salvez pe elevi de părinții lor.”
Vă amintiți? Așa începea articolul nostru apărut în 2 februarie 2022, cu un schimb de replici din serialul danez Rita, în care poate fi identificată lesne triada profesor-elev-părinți. O triadă esențială pentru orice sistem de învățământ, fiindcă cele trei elemente se află într-o relație de parteneriat, iar dacă parteneriatul se bazează pe încredere, cu atât mai bine.