Diana Certan are peste 25 de ani de experiență în ONG-uri, cu expertiză în management, educație și servicii sociale. A atras peste 25 de milioane de euro pentru copiii vulnerabili din România și a coordonat echipe și programe de impact național. Este co-fondatoare și fostă președintă a Coaliției pentru Educație, decorată de Președintele României cu Ordinul Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului și Angajament Social și recunoscută de Ashoka drept unul dintre cei mai importanți inovatori sociali din România. Este speaker TED-Ed, membru în juriile unor competiții internaționale și în consiliile de conducere ale unor organizații de referință în inovație socială și educație.
Când elevii, profesorii și oamenii din viața școlii se concentrează pe rezolvarea unei cauze comune, școala devine o soluție la problemele comunității.
Proiectul de lege a educației a fost prezentate în Guvern ieri, 9 martie, de ministra Ligia Deca, iar examenul de admitere la liceu este propunerea care suscită în continuare dezbateri aprinse și critici. În ultima săptămână sindicatele din învățământ au venit cu varianta să nu se mai dea examen de admitere, dar Evaluarea națională să aibă mai multe probe. Ideea este respinsă de reprezentanții elevilor și ai părinților. Specialiști din cadrul Federației Coaliției pentru Educație au prezentat o analiză amănunțită a tuturor scenariilor de tranziție la liceu discutate în ultima vreme, dar au venit și cu variante noi. Soluția considerată cea mai potrivită este un portofoliu educațional construit prin evaluări standardizate pe durata claselor a șaptea și a opta.
Avocatul Poporului s-a autosesizat după ce Școala 9 a scris că părinții de la Școala Nr.12 „Herăstrău” strâng bani pentru fondul clasei chiar și când se învață online, și cere conducerii școlii să ia măsuri. Într-o adresă trimisă către instituția de învățământ, Avocatul Poporului cere școlii să fie informat cu privire la demersurile pe care le ia să se asigure că părinții nu mai strâng bani ilegal.