Diana Certan are peste 25 de ani de experiență în ONG-uri, cu expertiză în management, educație și servicii sociale. A atras peste 25 de milioane de euro pentru copiii vulnerabili din România și a coordonat echipe și programe de impact național. Este co-fondatoare și fostă președintă a Coaliției pentru Educație, decorată de Președintele României cu Ordinul Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului și Angajament Social și recunoscută de Ashoka drept unul dintre cei mai importanți inovatori sociali din România. Este speaker TED-Ed, membru în juriile unor competiții internaționale și în consiliile de conducere ale unor organizații de referință în inovație socială și educație.
Esta vara lui 2018, sunt acasă ca să particip la lansarea volumului meu de teatru. Alături de mine sunt Cristina Modreanu și Nona Rapotan, cât și actorii Katia Pascariu, Rareș Florin Stoica și Ioana Predescu. După lansare, mă cinstesc cu o piesă de teatru pe un text total necunoscut mie: Gardenia de Elżbieta Chowaniec. Îmi place mult ce văd pe scenă și, pentru că îmi place așa de tare, când ajung înapoi în State și lucrez la programa unui curs nou de scriitură feminină, vreau să folosesc numai texte dramatice contemporane.
Tot anul școlar au plantat copaci, au strâns gunoaie, au reciclat și au făcut campanii de conștientizare despre colectarea selectivă în orașele lor. Deși mulți dintre ei au făcut toate astea întâi doar ca să scape de ore, ca activitate extrașcolară, și-au dat curând seama că nu e de glumit cu problemele de mediu. Într-o tabără de patru zile organizată ca premiu pentru cei mai harnici 85 de elevi, la Cheia, județul Prahova, tinerii și profesorii lor și-au exprimat nevoia de mai multă educație despre mediu. Dar nu musai în școli.
Mii de locuitori din Tufanu cu Icoana, bunici, părinți, copii și nepoți, n-au deschis niciodată o carte, n-au fost la o serbare, nu și-au aplecat capul să le fie pusă o coroniță. Până pe 11 septembrie 2023.