Este elevă în clasa a XI a la Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” din Negrești. Fotografiază și scrie pentru revista liceului - „Als Ob".
Darius Nicolas este un vlogger de 11 ani care și-a câștigat succesul documentând pe Instagram viața lui de zi cu zi. Normalitatea este o nișă tot mai apreciată în online: vlogul lui Darius despre școala spaniolă a ajuns un hit, la fel și cele despre cum face curat în casă sau activitățile de weekend. Cele 3 milioane de vizualizări adunate în două luni și laudele de la urmăritori nu i-au adus un timp mai generos de joacă pe gadgeturi, tot o oră pe zi are. Puștiul și mama sa, Chiriachița, cea care de altfel îi administrează contul, au povestit pentru Școala 9 despre experiența lor spaniolă, în online și mai ales, offline.
Ana-Maria Onică a realizat o aplicație de logopedie și o clinică virtuală care intermediază ședințe de terapie între copii și specialiști logopezi. Pandemia i-a făcut pe tot mai mulți părinți să caute soluții la problemele de vorbire ale copiilor și în același timp să se protejeze de Covid-19. Și la părinți din Marea Britanie au căutat ajutor pe platforma sa. Într-un interviu pentru Școala 9, Ana-Maria Onică vorbește despre semnele întârzierii de vorbire și când e momentul ca părinții să apeleze la un logoped.
De câtă practică are nevoie un tânăr înainte să ajungă la catedră? Liceele pedagogice sunt gândite astfel încât elevii să intre în sala de clasă încă din clasa a 9-a și să predea dintr-a 11-a. De altfel, absolvenții de pedagogic pot să intre în sistem imediat după absolvire. Am fost la orele de practică de la Colegiul Național „Elena Cuza” din București ca să înțelegem mai bine cum se formează profesorii.