Încă învață despre fotografie. Un optimist, curios și constant cu dor de ducă.
Când a creat Filter, Valeria Kovtun, în vârstă de 25 de ani, s-a uitat la nevoile tinerilor: Ucraina se află pe ultimele poziții în Indexul Alfabetizării Media, doar puțin mai sus decât România. Alfabetizare media înseamnă să știi să deosebești o știre falsă de una adevărată și să fii capabil să nu te lași manipulat. Cu cât această educație începe mai devreme la copii, cu atât ei vor deveni adulți cu o gândire critică bine dezvoltată. Într-un interviu pentru Școala 9, Valeria Kovtun vorbește despre nevoia educației media la clasă și rolul pe care îl are școala în a-i educa nu doar pe copii, ci și pe adulții de-acasă.
Părinții care își supraveghează mereu părinții, inclusiv la joacă, stau în calea dezvoltării independenței acestora, arată un studiu al Universității Essex din Marea Britanie. Cum părinții sunt astăzi mai implicați în creșterea copiilor, cei mici explorează mai puțin și pierd niște abilități necesare. Prin joc, spune cercetătorii, cei mici învață singuri riscurile și pericolele, abilități necesare pentru dobândirea independenței.
Din acest an universitar, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați organizează cursuri de vlogger, blogger și influencer. Vor preda, alături de profesorii Facultății de Litere, și oameni cu mare vizibilitate online: Gina Bradea, blogger și vlogger culinar, Gabriel Covășeanu - Cove - actor și prezentator TV, Radu Alexandru, autor al blogului „Pitici Gratis”, și Dan-Cătălin Predescu, jurnalist și blogger din Galați. Școala 9 a aflat de la doi dintre ei de ce să fii influencer trebuie studiat la universitate.