Designer de experiențe de învățare la Fundația Friends For Friends. Om de strategie și comunicare. Tată de băiat. Rareori scriitor.
Pentru Andrei-Darius Dragomir, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București (ICHB), Olimpiada Internațională de Fizică din acest an a reprezentat nu doar o confirmare a premiilor obținute până acum, ci și o experiență culturală de neuitat. Originar din Brașov, Andrei s-a mutat la București în clasa a IX-a, din dorința de a se pregăti pentru rezultate mai bune la olimpiadele naționale, dar a ajuns în scurt timp să obțină aurul la toate olimpiadele internaționale din domeniul fizicii și astrofizicii. Între o olimpiadă și un lot, elevul olimpic a povestit pentru Școala 9 despre experiența din Japonia, despre munca din spatele rezultatelor sale, dar și despre idealul de a avea, în viitor, „o viață completă”.
A fi bogat reprezintă adesea un avantaj pentru a fi admis la o facultate de prestigiu din SUA, arată un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Harvard. 1 din 6 studenți face parte 1% cele mai bogate familii din SUA. Așadar, aproape 17% dintre studenții colegiilor americane de top vin din familii de milionari, arată publicația The New York Times. De ce ridică acest lucru probleme de inechitate? Pentru că acestea sunt colegiile ai căror absolvenți ajung să aibă un cuvânt de spus în politica americană.
Am întrebat câțiva elevi care au terminat clasa a XI-a ce planuri au pentru ultima vacanță de vară înainte de finalul liceului, examenul de bacalaureat și așa-zisa trecere spre viața de adult.