Alte articole

REZOLVAT

„Citea patru cuvinte în 15 minute, acum le citește în 5”. Povești din laboratorul de literație de la Școala Giulești

de Andreea Archip

Așa cum există laborator de fizică, chimie sau informatică, așa ar trebui să fie unul de literație în fiecare școală, crede Andrei Bărbos. Coordonatorul primului laborator de acest tip, înființat de Teach for Romania în Școala 161 din Capitală, a povestit pentru Școala9 ce a funcționat în lucrul cu copiii în primul an de la înființare și prin ce metode au reușit aceștia să recupereze decalajele în scris și citit. Iar asta e „o știință și o artă în același timp”. 

04.11.2024
Laborator

EN PLANNER by Școala 9: Recapitulăm la română textul narativ și textul descriptiv

de Maria Melente, ilustrație: Simina Popescu

Profesoara Maria Melente a pregătit, mai jos, planificarea pentru recapitulare la limba și literatura română cu noi lecții, ca să vă fie mai ușor să parcurgeți materia de gimnaziu. Săptămâna aceasta, deci, în noua serie de EN Planner, citiți despre textul narativ și cel descriptiv și, bonus, o strategie de învățare organizată.

20.02.2025
Clasă

CHESTIONAR Dragi elevi, ce fel de școală vă doriți?

Redacția Școala 9 Ilustrație: Alina Marinescu

Avem o nouă lege a educației care va schimba viețile a 2.9 milioane de elevi, 210 mii de profesori și a milioane de părinți și bunici. În bine? În foarte bine? În rău? Cât se potrivește pe generația de astăzi, cea care navighează zi lumină pe net, știe să găsească orice informație online, dar este acuzată că nu știe să o interpreteze? Plăcerea de a merge la școală pare să fie în scădere. Ne-am întrebat: de ce? Apoi, ne-am spus că cel mai bine e să-i întrebăm pe elevi de ce? Elevi care arareori sunt întrebați care este opinia lor despre ceva. De Ziua Copiilor îi întrebăm pe ei ce cred. 

01.06.2023