editor coordonator

Andreea Archip

Cel mai mult pe lume îmi place să fiu reporter. Nu știam asta când am dat la Facultatea de Jurnalism la Iași, dar am avut fler. Până la Școala 9, în cei 18 ani de presă, am fost redactor-șef la „Opinia Studențească”, reporter la Evenimentul Zilei, Adevărul, TVR - Departamentul Știri, Digi 24 și la Libertatea. Îmi place să fiu pe teren, să vorbesc cu oamenii, să filmez, să montez, să documentez, să scriu. 

Alte articole

Laborator

Exmatricularea nu e soluția, cred elevii, ci ajutorul psihologic. „Dacă dorim să combatem problemele, trebuie să le înțelegem și rădăcina”

Redacția Școala 9

Elevii își doresc ca școala să se axeze mai mult pe ajutor psihologic și mai puțin pe pedepse. Au inclus prevederi în acest sens și în proiectul de Statut al Elevilor depus la Ministerul Educației, dar au mărturisit asta și în sondajul lansat vara trecută de Școala 9. Adolescenții sunt de părere că exmatricularea, despre care s-a dezbătut intens anul trecut, nu poate fi niciodată soluția la probleme.

07.02.2024
Cancelarie

Editorial. Cum s-a vindecat Klaus Iohannis de intoleranța la plagiat în 8 ani la Cotroceni

de Antonia Pup

Sorin Cîmpeanu a demisionat „din proprie inițiativă”. Adică nu a primit niciun telefon de la Cotroceni? „Cred că e o foarte mare problemă dacă un elev copiază”, spunea candidatul la președinție Klaus Iohannis în dezbaterea de la alegerile prezidențiale din 2014 organizată de postul de televiziune B1 TV, relatată de Ziare.com. Profesorul de fizică de la Sibiu îl înfrunta, astfel, pe Victor Ponta, al cărui plagiat a fost dovedit în instanță. Jurnalista Emilia Șercan a adus în atenția noastră, zilele acestea, o investigație publicată pe Pressone.ro, care relevă faptul că Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației responsabil de implementarea viziunii strategice România Educată, a plagiat un curs universitar. 

30.09.2022
Laborator

Editorial. Am spus adio școlii online, dar cu digitalizarea educației cum rămâne?

de Antonia Pup

După doi ani de la începutul pandemiei, a fost ridicată starea de alertă. Asta înseamnă că restricțiile nu mai sunt în vigoare. Ceea ce devenise noua normalitate, masca purtată la interior, ratele de incidență a îmbolnăvirii care dictau deschiderea școlilor, toate se vor transforma într-o ciudată amintire. Doar că școala românească dă semne că se va întoarce la aceleași metehne pe care le știam și analizam încă de dinaintea pandemiei. Tot în acești ani, autoritățile s-au angajat să ia mai multe măsuri pentru digitalizarea școlii, dar toate au rămas doar declarații. 

13.03.2022