Alte articole

Laborator

„România invită sute de studenți din afara UE să studieze gratuit aici. Eu vin din Indonezia și sunt unul dintre ei”

De Rafly Gilang Pratama, împreună cu Anton Pojoni, Andrei Tatu & Rareș Țară

Rafly a venit din Indonezia să studieze Jurnalism la Cluj-Napoca, prin intermediul uneia dintre bursele oferite de Guvernul României tinerilor din țările non-UE. Acesta povestește, în limba română, cum a fost călătoria sa educațională la noi, de la proceduri și cum se descurcă cu banii până la cum l-au lovit diferențele culturale. „Nu e pentru cei slabi de inimă”, poate da în scris tânărul indonezian. (Scroll down for English version)

23.01.2024
Laborator

Documentarele de la Festivalul One World Romania care ne deschid ochii. Selecția redacției Școala 9

Redacția Școala 9

Festivalul de film documentar One World Romania a început weekendul acesta la București. Ajuns la a 17-a ediție, festivalul are ca temă anul acesta „Alege!” - nu doar ca aluzie la contextul alegerilor ce marchează anul 2024, ci și în sens larg: alegem sau nu să vorbim despre ce se află în spatele crizelor și tragediilor? Alegem solidaritatea și empatia sau propriul confort? Am pregătit mai jos o selecție de documentare pe care noi am vrea să le urmărim. Ne vedem în sala de cinema!

06.04.2024
Clasă

De ce nu își țin elevii camerele video deschise la ore. Sfaturi pentru profesori

de Andreea Archip

Elevii ar trebui să aibă camera video deschisă sau nu când sunt la orele online? Este frustrant pentru un profesor să aibă în fața 20 de avataruri sau casete negre, dar este justificat să primească absență un copil care refuză să-și arate fața la cursurile online?

Psihologul Bianca Nițoi de la Organizația Salvați Copiii a explicat de ce copiii refuză în anumite circumstanțe să-și deschidă camera și le oferă câteva sfaturi profesorilor pentru a putea gestiona această situație. Mai ales că același comportament, de a-ți ascunde mediul intim, este întâlnit și la adulți, la cursurile online.

09.11.2020