Alte articole

Laborator

Viața după Gașca Zurli. Actrița Vero Căliman merge mai departe și duce teatrul copiilor de la sat

de Ema Tănase

Din 36 de ani de viață, a fost copil vreo 28. Întâi ca ea însăși, Vero, copilul din Roman, Neamț, și apoi de la 22 de ani, jucând rolul „fetița Zurli”. În urmă cu două luni a decis să plece din cunoscuta trupă de teatru și s-o redescopere pe Vero omul mare. Ca o ironie, acum pune în scenă, pentru proiectul „Teatrul la sat” pe care îl dezvoltă, piesa „Peter Pan”. 

14.05.2024
Laborator

Să postez sau nu poze cu copiii mei pe social media? Ce spun cercetătorii despre „sharenting”

de Adelina Mărăcine FOTO Shutterstock

Aproape jumătate dintre părinții britanici publică cu regularitate imagini și videoclipuri cu copiii lor, pe rețelele de socializare, încă din primele luni de la naștere. Obiceiul a devenit atât de comun încât a fost botezat „sharenting” (share - a împărtăși + parenting). Specialiștii avertizează însă că expunerea online vine cu anumite riscuri și sfătuiesc părinții să-și ia anumite măsuri de precauție.

25.10.2022
Clasă

Editorial. „Prea multă carte strică”, mentalitatea care ne depărtează de școală

de Andreea Archip

De la cel mai depărtat cătun și poate până în cel mai select apartament din Cartierul Francez al Bucureștiului plutește o credință populară neprobată vreodată științific cum că nu e bine să înveți prea mult. Unii au perpetuat-o din amărăciune, fiindcă sărăcia i-a împiedicat să meargă la școală, așa că e simplu să spui că-ți dăunează. Alții fiindcă au văzut în jurul lor că mai mult decât diplomele i-a ajutat abilitățile cărora le spunem simplu șmechereală. Sunt cele pe care, așa cum scriu și la profilul de Facebook, le-au obținut la „școala vieții”. Preocupat și el de gura satului, un elev de la un liceu de la țară l-a întrebat pe un cercetător de Cambridge dacă e adevărat că „prea multă carte strică”. Măcar pentru el, incertitudinea s-a spulberat. Pentru celelalte milioane de români însă? 

15.05.2023