Specialistă în psihologie

Aurora Liiceanu

Este cercetătoare la Institutul de Filosofie și Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru” al Academiei Române. De-a lungul anilor, a predat psihologia la universități din România, Canada și Franța. Printre volumele pe care le-a publicat se numără: „Patru femei, patru povești”, „Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminității”, „Ea și El. Biografia unei relații”, „Sindromul Greta Garbo. Despre celebritate și anonimat”.

 

Alte articole

Laborator

INTERVIU Activistă de mediu britanică: „Marii poluatori arată cu degetul spre indivizi: «voi sunteți cei care cumpărați plastice și zburați cu avionul»”

de George Herlaș

Georgia Elliott-Smith este inginer specializat pe mediu și activistă, director general la Element4, companie de consultanță în sustenabilitate din Marea Britanie. Georgia lucrează alături de echipa ei pentru a crea soluții sustenabile în ceea ce privește construcția de clădiri și dorește să facă orașele mai responsabile din punct de vedere ecologic și social. Oferă chiar și strategii pentru țări, prin care acestea să fie mai prietenoase cu mediul. Georgia dorește să intre și în politică pentru că a observat, de când este activistă, rolul important al politicienilor în acest sector. 

 

15.08.2023
Clasă

Copiii care pot face calcule mai repede decât poți tasta la calculator. Echipa care reprezintă România la concursul internațional de aritmetică mentală

Adelina Mărăcine

Aritmetica mentală, o disciplină puțin cunoscută în România, are o mână de adepți care au rezultate la nivel internațional. O echipă de 11 copii ne va reprezenta  la un concurs, pe 11 februarie, în Dubai. Se antrenează la început cu un abac și apoi reușesc să facă în minte adunări, scăderi, înmulțiri și împărțiri de ordinul sutelor de mii.

27.01.2022
Clasă

Profesorul care le-a predat elevilor Revoluția: „Numai cine a trăit într-o dictatură poate aprecia ce înseamnă să poți exprima liber ce gândești”

de Andreea Ofițeru

Adrian Săvoiu este profesor de română din anul 1978. Viața și cariera lui se împart într-un dihotomic „înainte și după 1989”. A trăit Revoluția pe viu și experiența l-a marcat profund, astfel că și-a dedicat următorii 31 de ani din viață povestindu-le elevilor ce a însemnat regimul în care nu exista libertatea cuvântului. În acest an a lansat și cartea „Dincoace de Cortina de Fier. Amintiri”. 

29.12.2020