Este cercetătoare la Institutul de Filosofie și Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru” al Academiei Române. De-a lungul anilor, a predat psihologia la universități din România, Canada și Franța. Printre volumele pe care le-a publicat se numără: „Patru femei, patru povești”, „Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminității”, „Ea și El. Biografia unei relații”, „Sindromul Greta Garbo. Despre celebritate și anonimat”.
Uneori, serbările școlare par a fi făcute mai degrabă pentru părinți, bunici și mătuși decât pentru copii.
O școală compusă din câteva săli în care nu încăpeau mai mult de 20 de elevi, în frumoasa Transilvanie. Prima școală românească este azi muzeu. Au trecut peste șapte veacuri de când primii elevi au început să învețe după cărți în română „cetitul, scrisul şi cântările bisericeşti”. Antonia Pup, studentă la Istorie și coordonatoare advocacy la Societatea Academică din România, a studiat documente din acea epocă și a reclădit o epocă nedrept catalogată ca „întunecată”. Despre prima instituție de învățământ românească, în a doua parte a seriei „Școala veche”.
Socrate este unul dintre cei mai mari filosofi, considerat tatăl filosofiei Occidentale. A fost și „profesorul” lui Platon și deși nu ne-a rămas nimic scris de la el, învățăturile sale le-am aflat din scrierile altora care i-au urmat. Un profesor de filosofie american, specializat în psihologie morală, descrie pentru publicația Big Think ce ne poate învăța astăzi o faptă întâmplată înaintea erei noastre.