Absolventă de psihologie la Babeș-Bolyai, specializată în Psihoterapia Familiei, pe dinamica relatiilor prin formarea complementară și consilier acreditat pentru dezvoltare personală. O puteți găsi și aici: https://psiholab.net/
Sâmbăta asta e despre copilărie. Bucureștiul de la un capăt la altul va fi cuprins de evenimente care să celebreze vârsta fericită. Am făcut și noi o selecție. Dacă nu vreți să colindați orașul, puteți să stați acasă cu o limonadă rece și o carte care să vă ducă în copilărie. Poate și o dulceață? Sigur merge cu „Inocenții” Ioanei Pârvulescu, dar vă mai lăsăm și propunerile scriitoarelor Ioana Nicolaie și Adina Popescu.
Elevii de clasa a 8-a au susținut la începutul lui februarie simularea pentru Evaluarea Națională, iar mâine, 23 februarie, se vor afișa rezultatele. Subiectele au stârnit diverse polemici, mai ales la matematică. A fost și prima oară când toate lucrările au fost corectate digitalizat. Lăsând detaliile organizatorice deoparte, sunt notele mici la simulare un motiv de demoralizare pentru elevi sau un prilej ca să se organizeze și să-și acopere lacunele în următoarele trei luni? Școala 9 a discutat cu șapte elevi ce au trecut în ultimii ani prin acest examen și care le dau colegilor lor mai mici speranță: examenul nu e un capăt de lume, dar necesită concentrare și pregătire.
La o școală gimnazială pentru copiii hipoacuzici din București, elevii încep anul școlar cu pași mici și timp de acomodare, dar fără manuale speciale.