Specialist

Claudia Costea

E consultant pentru programul Romact al Consiliului Europei, dar face voluntariat în toate zilele ei libere, pentru ca oamenii din Pirita să aibă acces la drepturile lor fundamentale.

Alte articole

Clasă

Lecții despre antisemitism la școala evreiască din București: „Sunt mândră de etnia mea, chiar dacă probabil mulți oameni mă privesc diferit”

de Medeea Stan. Foto: Dumitru Angelescu

Elevii evrei și români de la Liceul Laude-Reut din București învață despre antisemitism de la supraviețuitori și istorici la comemorarea anuală a Holocaustului, ținută online de data asta. După mesajele amenințătoare primite de actrița evreică Maia Morgenstern în martie, discuțiile despre antisemitism s-au întors în spațiul public. Yaleen Zosmer, elevă în clasa a X-a, spune că își asumă etnia și că nimeni nu poate fi vinovat pentru originile sale. Mulți oameni nu sunt conștienți de ce s-a întâmplat acum 80 de ani, ceea ce poate fi periculos, zice ea, și crede că informarea populației ar aduce schimbări. 

30.04.2021
Clasă

Protest de curtea școlii

De Anca Iosif, fotografii de Maria Dimian

Ce se întâmplă când o elevă iese în față pentru colegii săi?

30.10.2018
Laborator

EDUCAȚIA ÎN LUME. Elevii americani vor face ore despre Holocaust. În Tanzania, a fost contestată legea care le interzice elevelor însărcinate să meargă la școală

de Andreea Ofițeru. Foto: Pixabay

Pandemia continuă să afecteze elevii și profesorii din întreaga lume. Școlile din Marea Britanie vor aduce prin rotație elevii de gimnaziu și de liceu la școală, după ce guvernul a modificat ghidul cu măsuri pentru școlile aflate în zonele afectate de COVID-19. În Pakistan, toate școlile au fost închise. Pentru că s-au întețit atacurile antisemite, statul Arizona a introdus lecții speciale despre Holocaust. Iar din depărtata Tanzania ajunge un licăr de speranță: o organizație neguvernamentală a contestat în instanță legea prin care elevele însărcinate nu au dreptul să meargă la școală.

28.11.2020