Colaborator

Despina Bădescu

Are 37 de ani și, pentru moment, se bucură de vacanța dintre clasa a doua și a treia.

Alte articole

Laborator

România educației selective

de Diana Certan

OP-ED. Elevii din medii vulnerabile nu cer pomeni sau privilegii. Cer șansa de a continua școala. Bursele sociale, de reziliență și tehnologice sunt printre singurele forme reale de sprijin pentru copiii care, în ciuda sărăciei, nu renunță. Reducerea acestor burse înseamnă să întoarcem spatele exact celor care muncesc cel mai mult pentru a rămâne în educație.

26.06.2025
Laborator

Ce s-a modificat în legea educației după dezbateri: se dă probă separată la română la Bac, rămâne examenul de admitere la liceu

de Andreea Archip

Într-o lună și jumătate în care legea educației a fost în dezbatere publică, Ministerul Educației a organizat 75 de dezbateri în mai multe orașe, dar și online. A primit în acest timp aproape 1.500 de seturi de propuneri care vizau în jur de 9.000 de modificări. Ministrul Sorin Cîmpeanu, criticat de voci din educație și nu numai pentru noile modificări, a anunțat deja că a agreat o serie dintre propunerile venite de la profesori, părinți, sindicate, organizații ale elevilor. Școala 9 vi le prezintă pe cele mai importante.

25.08.2022
Clasă

Sistemul Waldorf, unde nu sunt manuale și părinții se joacă la ședințe. „Sunt oameni care nu mai doresc furnizarea de informații pur și simplu”

de Ema Tănase

Isaura Mertic este învățătoare în sistemul Waldorf. A fost și elevă Waldorf, așa că pentru ea acest sistem alternativ de educație a devenit un stil de viață. Isaura le spune părinților încă de la primele întâlniri că nu-i va învăța pe elevi să ajungă la olimpiade, nici să adune în palmaresul lor o groază de premii la concursuri. În schimb,  îi va învăța să concureze cu ei înșiși, le va clădi o bază a cunoașterii naturii și să iubească școala. 

05.11.2021