19 ani, elevă. Simte mai mult de-o grămadă și caută să înțeleagă cum se întâmplă lumea. De acolo decurge restul.
Andra și Alex Cazacu au trei copii de doi, cinci și șapte ani. Cel mare a urcat prima oară într-un avion la 7 luni, iar cea mică era în primul ei zbor la 2 luni deja. S-au obișnuit cu viața nomadă despre care părinții spun că le dezvoltă celor mici abilități prețioase: dacă iau masa la un restaurant, își exersează cunoștințele de matematică și limbă engleză, când vizitează o rezervație, învață noțiuni de geografie. În plus, în drumurile lor dese, învață „responsabilitatea față de mediu, respectul, libertatea, integritatea, curajul și încrederea în forțele proprii”.
După un an și două luni în care aproape întreaga Planetă s-a mutat online, mai-marii Facebook au în plan să facă o versiune de Instagram pentru preadolescenți. Doar că organizațiile și procurorii se opun. * Un studiu arată că profesorii dau note mai bune elevilor mai sociabili. * Industria ciocolatei încearcă să devină mai etică și pune presiune pe Coasta de Fildeș să combată sclavia copiilor în fermele de cacao. * În Camerun sunt organizate cursuri de readucere la școală pentru victimele grupărilor teroriste. * Școala a fost întreruptă în Gaza și în sudul Israelului din cauza conflictului armat. Educația în lume, în această săptămână.
Trăim în realitatea virtuală? Poate cineva să ne controleze creierul? Cât de aproape suntem de găsirea „tinereții fără bătrânețe” și de vindecarea cancerului? Îți afectează creierul învățatul în exces? Sunt câteva dintre întrebările elevilor de la Liceul Tehnologic „Petre P. Carp” din Țibănești, Iași, pentru Gabriel Balmuș. Cercetător principal la Institutul de Cercetare a Demenței din Marea Britanie, Universitatea Cambridge. Acesta s-a conectat online cu liceenii în cadrul evenimentului realizat de Școala 9 – „Care-i faza cu știința?”.