Este profesoara de limba franceză la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București. A publicat mai multe articole despre programele și planurile de învățământ, despre reforma în educație și demnitatea cadrului didactic, începând din 1993, în revistele Tribuna învățământului și Examene, dar și pe platformele România curată și Republica. A publicat eseuri culturale în limba franceza pe site-ul mondial al Francofoniei – www.mondesfrancophones.com. A făcut traduceri pentru revista Secolul 21.
Întoarcerea la școală după șapte luni de învățământ online este un extemporal atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Școala nu a avut niciodată o pauză atât de lungă nicăieri în lume. Am adunat impresiile redeschiderii școlii de la profesorii și elevii de la Liceul Edouard Branly din Dreux. Ne-au vorbit despre ce înseamnă readaptarea la un program fix, dar și despre conștientizarea nevoii de școală, în forma ei clasică, în bănci, cu luat de notițe și cu pauze.
Platforma online Note bune, lansată la finalul lunii martie, îi ajută pe elevii de gimnaziu și liceu să înțeleagă mai ușor materia pentru examenele naționale. În lecțiile video gratuite, cei care au Evaluarea națională descoperă, de pildă, cum să compare două texte după o serie de criterii sau câți „i” se folosesc la redactarea unor cuvinte precum „copii”. Pe site-ul proiectului sunt și fișe de evaluare.
O bibliotecară din București a schimbat percepția asupra locului în care lucrează, prin implicarea comunității.