Reportajele Ioanei au fost publicate de The New York Times, ESPN, Al Jazeera English, Huffington Post, BBC, Der Spiegel, Open Society Foundation, Libération, LensCulture, Radio France Internationale, Slate.fr, Decât O Revistă și Vice printre alții. În 2016, în cadrul Eddie Adams Workshop, a primit premiul The Bill Eppridge Memorial Award pentru excelență si adevăr în fotojurnalism.
Când tu ești acela care muți un întreg proces pe Internet, fie că vorbim de educație, fie de orice altceva, realizezi cât este de greu să poți livra conținut la aceeași calitate ca înainte. Asta pentru că folosești, în esență, instrumente experimentale. Iar dezvoltarea vine de obicei după ce deja ai pus pe roate un mod de lucru stabil.
Până acum doi ani, Ionuț Stan ajuta romii care cerșeau pe stradă, în Franța, să se angajeze și să-și găsească o casă. A revenit acasă și, prin asociația Gipsy Eye pe care a fondat-o când era student, ajută copiii romi din satul ieșean Cozmești să nu abandoneze școala. Munca lui e cu atât mai grea cu cât nu luptă doar cu sărăcia, ci și cu discriminarea. „Toată lumea le spune: să fii rom înseamnă să fii hoț, să fii rău. Noi le spunem: rom înseamnă tradiție, înseamnă că ai o limbă a ta, că poți să faci orice în viață dacă muncești.” De Ziua Internațională a Romilor, sărbătorită anual pe 8 aprilie, vă prezentăm povestea unui luptător pentru drepturile lor.
Sute de mii de oameni au ieșit în stradă în Georgia, după ce guvernul a oprit procedurile pentru integrarea în UE. De altfel, au fost proteste aproape tot anul - în special tinerii au ieșit în stradă împotriva altor măsuri ale guvernului care îngrădeau drepturi. Acum rezistă de zece zile, în ciuda faptului că sunt atacați cu tunuri cu apă și gaze lacrimogene, bătuți de forțele de ordine și arestați. Elevii refuză să intre la ore în solidaritate cu ei. Am vorbit cu o activistă și o jurnalistă despre lupta încăpățânată de a ieși de sub umbra Moscovei a unei țări de doar 3,7 milioane de locuitori.