psihopedagog

Iulia Măndășescu

Profesor de Psihopedagogie Specială la Şcoala Gimnazială Specială pentru Surzi nr. 1 din Bucureşti, din anul 2010. A obținut titlul de profesor MERITO în 2018. Este formator acreditat, trainer în cadrul Finnish Teacher Training. Lucrează de peste 10 ani în învăţământul special spune despre această profesie că i se potriveste foarte bine. 

Alte articole

Cancelarie

Editorial. „Să citesc? Doamne ferește!” Despre Chat GPT, impostură și educație

de Monica Halaszi și Horia Corcheș

În aceste zile când universitățile își aleg studenții și sistemul de educație și-a selectat prin examenul de titularizare profesorii, Monica Halaszi și Horia Corcheș vorbesc despre cercul vicios al imposturii. „Poate că această întoarcere spre valori, spre seriozitate și spre respingerea imposturii din propria practică trebuie să fie nu doar o consecință a unor exerciții discursive atât în preuniversitar, cât și în universitar, ci și a impunerii, cu riscul unor cutremure de moment, a unei rigori în evaluare la toate nivelurile sistemului de învățământ”, cred aceștia. 

19.07.2023
Clasă

Cum arată noile legi ale educației înainte să fie trimise în Parlament. Admitere la liceu pe 60% dintre locuri și probe noi la Bac

de Medeea Stan

Ministrul Educației Ligia Deca a prezentat luni, 27 februarie, într-o conferință de presă, noul pachet legislativ al educației. Proiectele privind Legea învățământului preuniversitar și superior au fost publicate recent pe edu.ro. În următoarele 10 zile, acestea mai pot fi dezbătute de actori din educație și se mai pot aduce amendamente, însă dezbaterea publică nu se redeschide. Ulterior, drafturile de lege „România Educată” vor ajunge în Parlament, unde ar putea fi făcute alte modificări. 

26.02.2023
Laborator

Prânz intergenerațional în București. Boomers, la masă cu GenZ și Millenials, discutând „de-ale vieții”

de Andreea Archip Foto: Petru Solomon

Tineri, unii la vârstă, alții mai mult în suflet, de la 15 la 80 de ani s-au adunat la un prânz intergenerațional organizat de inițiativa „La o șuetă” și Asociația „Niciodată singur” în București. Au stat trei ore la masă și timp de două feluri de mâncare, un desert și-o limonadă au vorbit „de-ale vieții”. Conflictul dintre generații s-a topit în veselia generală, astfel că cei care au avut primul televizor la 20 de ani au găsit teme comune de discuție cu nativii digital, au schimbat numere de telefon și s-au despărțit cu îmbrățișări și promisiuni că va exista o data viitoare. Într-o societate globală tot mai atomizată, singurătatea îi afectează deopotrivă pe tineri și pe seniori, arată cercetările internaționale.

21.03.2024