psihopedagog

Iulia Măndășescu

Profesor de Psihopedagogie Specială la Şcoala Gimnazială Specială pentru Surzi nr. 1 din Bucureşti, din anul 2010. A obținut titlul de profesor MERITO în 2018. Este formator acreditat, trainer în cadrul Finnish Teacher Training. Lucrează de peste 10 ani în învăţământul special spune despre această profesie că i se potriveste foarte bine. 

Alte articole

Clasă

Părinți din Bacău, revoltați că educatoarele nu fac decât să le trimită fișe și poezii. Cum ar trebui să se desfășoare grădinița online

de Andreea Archip

Părinții unei grupe de la Grădinița nr. 18 din Bacău spun că s-au săturat să facă activități de pe fișe și să îi învețe pe copii lor poezii, după instrucțiunile educatoarelor. Vor ca educatorii să facă și întâlniri online cu copiii. 

19.11.2020
Cancelarie

Trei cercetători de la Universitatea Oxford, despre cum pot fi motivați profesorii români: „Predarea trebuie să fie apreciată în primul rând de cei din Guvern”

de Laurențiu Ungureanu

În cea de-a doua săptămână de grevă generală în Educaţie, trei profesori şi cercetători de la Universitatea Oxford din Marea Britanie explică, pentru Şcoala 9, ce ar trebui să facă autorităţile române pentru a crește motivarea profesorilor din România. „Îmbunătățirea salariilor și a condițiilor de muncă” este o bază de la care ar trebui să se pornească, în opinia acestora. Contează foarte mult și cum se raportează politicienii la munca angajaților din învățământ. 

31.05.2023
Laborator

Ce facem cu toate emoțiile?

de Nastasia Alexandru Ilustrație: Andra Badea

Frica acționează ca o busolă, îndepărtându-ne de potențiale amenințări. Tristețea, asemenea unui mentor înțelept, ne ajută să procesăm pierderile și să navigăm umbrele. Bucuria ne motivează și ne apropie de cei din jur, pe când furia semnalează o încălcare a limitelor noastre. Înțelegerea acestor răspunsuri emoționale ne împuternicește să ne devenim rezilienți și să alegem cu înțelepciune.

03.07.2024