Liliana Romaniuc este profesor, trainer, reformator și expert în domeniul educației. Este fondatoarea a două școli private, una dintre ele școală Cambridge, a unui ONG, Asociația Română de Literație, profesor asociat la Universitatea Al. I. Cuza Iasi, fost inspector general de Iași, expert ARACIP și doctor în științele educației. Pasionată de învățare!
Bogdan Rațiu, profesor la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” din Târgu-Mureș, are aproape în fiecare an elevi maghiari care iau zece la bacalaureat, la una dintre probele cele mai problematice pentru ei: limba și literatura română. Acum trei ani a avut primii elevi maghiari din Mureș la la olimpiada națională de română. Și-a creat o metodă proprie de lucru pentru elevii maghiari pe care reușește să-i aducă aproape de literatură prin metode neconvenționale: reclame, podcasturi, muzică actuală și filme.
După un an și două luni în care aproape întreaga Planetă s-a mutat online, mai-marii Facebook au în plan să facă o versiune de Instagram pentru preadolescenți. Doar că organizațiile și procurorii se opun. * Un studiu arată că profesorii dau note mai bune elevilor mai sociabili. * Industria ciocolatei încearcă să devină mai etică și pune presiune pe Coasta de Fildeș să combată sclavia copiilor în fermele de cacao. * În Camerun sunt organizate cursuri de readucere la școală pentru victimele grupărilor teroriste. * Școala a fost întreruptă în Gaza și în sudul Israelului din cauza conflictului armat. Educația în lume, în această săptămână.
Pentru 200 de copii din București, Vaslui, Galați, Olt, Cluj și Botoșani, luna august a venit cu educație despre obiceiuri sănătoase. Școala9 a fost în U&I Summer Camp, o tabără organizată anual de UiPath Foundation, în care copiii, împărțiți în două grupe pe două săptămâni, au învățat cum să aibă grijă de ei înșiși, cum să folosească inteligența artificială, să se implice civic și să creeze muzică. Tabăra este la a cincea ediție și face parte din programul Salt către Viitor.