Mihaela Michailov este dramaturgă, co-fondatoare a Centrului de Teatru Educațional Replika și profesoară de dramaturgie la UNATC „I.L.Caragiale”. A coordonat ateliere de teatru pentru copii și adolescenți în România și în străinătate. Piesele ei sunt traduse în bulgară, engleză, franceză, germană, italiană, maghiară, spaniolă. Este mama unui băiețel de 5 ani, care își dorește să trăiască într-o lume plină de pisici pistruiate.
Tinerii de azi sunt prea sensibili, este e temă predilectă atunci când se vorbește despre generații. Am provocat-o pe psihologa Diana Vijulie la o discuție despre diferențele dintre generații și despre ce înseamnă „sensibilitatea” adolescenților și tinerilor versus cea a părinților și bunicilor.
543 de milioane de euro primim de la Uniunea Europeană să rezolvăm problema abandonului școlar, prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență. Cum îi vom cheltui? Programul de educație remedială din 2021 a însemnat 30 de milioane de euro pentru niște cursuri care nu au reușit nici să-i scape de repetenție sau corigență pe mulți dintre elevii participanți. În unele județe, mulți copii din grupul-țintă nici nu le-au frecventat. Dar oamenii au fost plătți. Coordonatorii județeni, de pildă, aleși din rândul inspectorilor, au primit sume peste 23.000 de lei pentru patru luni de activitate. Cât un profesor debutant în zece luni.
Patru liceene bucureștene și Micul Prinț îi învață pe copiii dintr-un sat dâmbovițean de ce lectura contează.