Când nu scriu cod, sunt pasionat de fotografie și vizual. Iubesc mersul pe două roți.
„Slow education” este un concept derivat din paradigma „slow” (fără grabă), din care mai fac parte și alte mișcări sociale, cum ar fi „slow food”, ”slow travel” , ”slow fashion” sau „slow living”. Aceste mișcări sociale, generate în jurul principiului ”fără grabă”, au avut ca punct de pornire anii ‘80, când un grup de activiști italieni a reacționat la deschiderea unui restaurant de tip fast-food. Inițiatorul mișcării, Carlo Petrini, a atras atenția asupra faptului că mâncarea fast-food venea la pachet și cu aspecte problematice: standardizare, deconectare, abandonarea unor practici tradiționale, cum ar fi mâncatul împreună sau mesele tihnite luate în familie.
Aproape 3.000 de părinți din toată țara au urmat în acest an un program de educație parentală prin proiectul Fundației Noi Orizonturi, Inimi Deschise: Cercul Siguranței la tine acasă care i-a sprijinit să înțeleagă mai bine comportamentele și nevoile emoționale ale propriilor copii și să aibă relații mai sănătoase cu aceștia.
Anxietatea și stresul își pun amprenta pe adulți și copii deopotrivă și cel mai la îndemână mod de a te simți mai relaxat este prin a mânca ceva care îți place. Studiile internaționale arată că în pandemie a crescut numărul cazurilor de tulburări alimentare și obezitate în rândul copiilor și adolescenților. Rețelele sociale au și ele un rol semnificativ: anorexia și bulimia au fost diagnosticate mai des în ultimii aproape doi ani de criză sanitară, scrie The Conversation.