Copiii încep să înțeleagă minciuna încă de la o vârstă fragedă. Mai mult, potrivit studiilor, chiar dacă este greșit să minți, acest lucru poate indica, de asemenea, o dezvoltare sănătoasă a creierului la copii și reprezintă o etapă cognitivă. Există și minciuni nevinovate care se numesc minciuni „albe”. O cercetare citată de The Conversation a urmărit comportamentul copiilor și relația lor cu minciuna de la 18 luni până au împlinit 2 ani și jumătate.
Dacă elevii de la real au jonglat cu numerele azi la Bacalaureat, cei de la uman s-au întors în trecut, la proba de istorie. Unele exerciții fac diferența dintre nota dorită și nota primită la această probă, în cazul în care elevii omit informații. Marian Gorocilă, care și-a făcut o școală particulară online, unde a pregătit sute de elevi pentru Bacul la istorie, a explicat prin niște videoclipuri ce trebuiau să scrie astăzi absolvenții de liceu.
Pete Moorhouse este sculptor la bază, dar de 25 de ani își ia pasiunea asta și o duce în grădinițe. El însuși educator, Moorhouse îi învață pe copii cum să construiască obiecte din lemn și cum să folosească și alte materiale în combinație cu lemnul, de exemplu piese lego sau textile. „Cred că este atât important să le oferim copiilor această autonomie și libertate pentru a-și dezvolta ideile”, spune Pete Moorhouse, într-un interviu pentru Școala 9.