Ovidiu Bădescu

Ovidiu Bădescu este profesor de matematică la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița și profesor asociat la Universitatea de Vest din Timișoara, Departamentul de Științe ale Educației, unde predă cursurile de „Matematica și  Didactica predării  matematicii”, și la Centrul Universitar UBB din Reșița, Departamentul de Științe ale Educației, unde predă cursul de „Strategii de dezvoltare a gândirii critice”. Când nu e la școală cu elevii, rezolvă pentru ei exerciții și probleme pe canalul său de YouTube, „Mate pentru toți”. A creat platforma Edu for Life, unde a adunat o comunitate de zeci de profesori și învățători care oferă meditații gratuite copiilor.

Alte articole

Laborator

Școlile președinților

De Nicoleta Coșoreanu, ilustrații de Mircea Pop

Cititorii noști au întrebat iar noi am încercat să aflăm ce planuri au candidații la președinție pentru învățământul românesc – și dacă se potrivesc cu interesele oamenilor școlii.

06.11.2019
Clasă

Tabără la munte de obiceiuri sănătoase și tehnologie, fără telefoane pe timpul nopții

de Raluca Cristea, Foto: Cătălin Georgescu

Pentru 200 de copii din București, Vaslui, Galați, Olt, Cluj și Botoșani, luna august a venit cu educație despre obiceiuri sănătoase. Școala9 a fost în U&I Summer Camp, o tabără organizată anual de UiPath Foundation, în care copiii, împărțiți în două grupe pe două săptămâni, au învățat cum să aibă grijă de ei înșiși, cum să folosească inteligența artificială, să se implice civic și să creeze muzică. Tabăra este la a cincea ediție și face parte din programul Salt către Viitor.

27.08.2024
Cancelarie

Radu Szekely, secretar de stat în Ministerul Educației, despre evaluarea profesorilor de către elevi: „Nu vor fi afectate calificativele, salariile sau cariera didactică”

de Andreea Archip

Ministerul Educației lucrează la un chestionar de evaluare a procesului didactic de către elevi. Ideea nu este una nouă. Până acum elevii au încercat să facă un formular după știința lor și să-l distribuie în școli. De data asta, un sociolog, un psiholog și un expert în evaluare lucrează la itemi. Potrivit secretarului de stat în Ministerul Educației Radu Szekely, din această toamnă va fi implementată varianta-pilot doar în școlile care doresc. Profesorii nu primesc nici sancțiuni și nici nu li se taie din salariu dacă feedback-ul de la elevi nu este pozitiv, ci șansa de a-și îmbunătăți metodele.

20.04.2021