Eliana, clasa a XII-a, 1,80 la testul-simulare din materia de bacalaureat în noiembrie 2021, nota 10 la matematică, la Bacalaureat în iunie 2022, acum studentă la Calculatoare, Politehnica din Timișoara.
Este doar una din persoanele pe care le-am întâlnit și care mi-au dovedit că niciodată nu e prea târziu să te apuci de învățat pentru examenul de bacalaureat.
Recunosc că eu, ca profesor, nu credeam că e posibil ca un elev, într-un an de zile, să recupereze așa de profund materia, dar mă bucur că m-am înșelat.
Am întrebat-o pe Eliana care e rețeta succesului și mi-a spus următoarele:
1. Respectarea unui program de pregătire a examenului de bacalaureat;
2. Parcurgerea lecțiilor video de pregătire a examenului de bacalaureat de pe canalul de YouTube Mate pentru toți;
3. Rezolvarea exercițiilor aferente acelor lecții video;
4. Rezolvarea a cât mai multor subiecte de bacalaureat propuse de minister în anii anteriori și a cât mai multor teste de bacalaureat.
Eliana NU A VENIT la meditații, Eliana locuia într-un sat la 100 de km de Reșița, Eliana a muncit singură și succesul i se datorează. Eliana însă știa mai bine decât mine conținutul fiecărui video de pe canalul de youtube Mate pentru toți, Eliana știa mai bine decat mine întreg memoratorul de mate, Eliana a parcurs toate materialele de pe site-ul personal și Eliana este unul din cei mai activi membri de pe grupul de Facebook Mate pentru toți, un grup cu peste 43,5 mii de membri.
Oricare dintre voi poate fi un asemenea exemplu, de aceea vin către voi cu o sugestie de planificare a materiei de bacalaureat la matematică.
Nu promit că toți cei care vor urma programul nostru de pregătire vor lua nota 10, dar promit că urmând acest program veți avea o bază solidă în ceea ce privește pregătirea acestui examen.
Cum va trebui să învățați?
E1) Parcurgeți toate video-urile săptămânii respective, luați-vă notițe ca și cum ați fi în clasă, înțelegeți ceea ce scrieți și eventual, puneți întrebări pe canalul de YouTube, vi se va răspunde;
E2) Înțelegeți problemele rezolvate de pe link-ul ce va apărea în primul comentariu în dreptul fiecărui video;
E3) Rezolvați problemele de pe link-ul ce va apărea în primul comentariu în dreptul fiecărui video;
E4) Testați-vă cunoștințele pe platforma gratuită Edu for Life.
Ce va trebui să învățați?
Am structurat recapitularea pe trei secțiuni corespunzătoare celor trei subiecte ale examenului de bacalaureat, secțiuni în care se explică partea teoretică.
După aceste trei secțiuni urmează ultima secțiune, cea destinată rezolvării testelor de bacalaureat. Este foarte important să rezolvați cât mai multe teste, deoarece structura probei de bacalaureat respectă un anumit tipar.