Colaborator

Paul Paraschiv

Are 19 ani și tocmai a absolvit Liceul Teoretic „Carmen Sylva” din Eforie Sud, la profilul matematică-informatică, și a fost admis la Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică de la Universitatea Politehnica București.

Alte articole

Laborator

Roblox, Brawl Stars, Fortnite și… CampioMate. Jocul care a transformat matematica „din joc individual, cu pix și hârtie, în unul de echipă”

de Andreea Archip

10 mii de elevi de gimnaziu s-au întrecut anul ăsta în CampioMate. Competiția online a fost făcută pe modelul sportiv, cu antrenori, bancă de rezerve și transferuri, de către doi părinți antreprenori cu experiență în publicitate. „Ne-am gândim la matematică ca la un produs și că trebuie să conectăm copiii cu el”. Așa au creat o platformă gratuită unde să joace toți copiii, nu doar cei care fac performanță. Anul trecut, au observat că elevii din județul Iași care au participat la CampioMate au avut rezultate mai bune și la Evaluarea Națională. Dar peste toate, altul e marele câștig: „Înainte îmi era frică de teste la mate și acum nu-mi mai e.”

07.06.2024
Clasă

Echilibru instabil – șase adolescenți în prag de Bac

de Valentina Nicolae. Ilustrație de Lucian Lupu / Argo

Șase elevi din clasa a XII-a povestesc cum a fost în izolare și cum s-au pregătit pentru Bacalaureat. 

29.05.2020
Clasă

Istoria comunismului în România, predată elevilor prin benzi desenate. „Acest gen de auxiliar didactic este folosit pe scară largă în Japonia”

de Adelina Mărăcine

Autorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu a lansat în această lună, în cadrul unei conferințe online, primul volum din seria „Momente din istorie - Istoria comunismului în România. Începuturile”, un roman grafic interactiv, gândit pentru orele de istorie din școli și licee. La lansare au participat mai mulți profesori de istorie și zeci de elevi din București și din țară. 

21.12.2021