E absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și face un master în producție audio-video. Capturează oameni prin obiectiv, lucrează la un site de muzică și scrie poezii.
Universitățile mari organizează în fiecare vară tabere pentru elevi din toată țara în care este simulată viața de student, cu tot ce înseamnă ea. De la cazarea în cămin, mâncarea la cantină, la cursuri și seminarii și în final, cu temuta sesiune. „Restanțele” rămân pentru când vor fi studenți cu adevărat. Oana Ene, elevă în clasa a unsprezecea la un liceu din Buzău, a participat la școala de vară a Universității din București și a povestit pentru Școala 9 experiența sa.
De ce scriem?
De ce am ales să scriem?
Ce ne îndreptățește să scriem?
Sunt întrebări la care am decis să răspundem ca urmare a comentariilor generate de unele dintre articolelor noastre, mai ales a acelora care au scos la lumină firele de praf de sub preșul educațional. Sigur, am ridicat doar puțin colțul preșului respectiv, iar haterii nu au întârziat să apară. „Jurnaliștii lui pește”, „niște frustrați”, „habar n-au de sistem”, „îi urăsc pe profesori” sunt câteva dintre caracterizările care ne-au fost făcute.
Așa că am decis să aducem câteva clarificări.
Copiii din România vor continua să facă școală online de pe 11 ianuarie, când se termină vacanța. Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu susține că nu a avut suficient timp pentru a pregăti întoarcerea copiilor la școală, măcar a celor din clasele mici, dar se află pe lista de priorități. În contextul începerii vaccinării, există țări care au decis să își aducă măcar parțial elevii la școală din această lună. În Franța, copiii revin de azi, Italia, de pe 7 ianuarie, Germania pe 10, dar încă sunt discuții acolo, landurile nemțești având autonomie în a decide reîntoarcerea în clase și Marea Britanie pe 18, cu o întârziere de două săptămâni.