Vasi Capră

O fire dinamică, sociabilă și vorbăreață, un om căruia îi place să dea glas sau sunet, în funcție de context, gândurilor sau ideilor fiecăruia. Realizator la Radio Românul, Roman FM, producer audio și voiceover. Pasionat de radio, muzică, mâncare bună, bere rece și călătorii, adoră să gătească, să viziteze locuri și să cunoască oameni noi.

Predarea științelor: o ecuație cu cel puțin două soluții

de Bogdan Ghiorghiu Audio: Vasi Capră

REZOLVAT. Întâi și întâi, vreau să adresez metaforicul elefant din cameră: România este penultima țară din Uniunea Europeană când vine vorba de investiții în educație (și cea mai slab educată țară din UE). Profesorul merită salariu mai bun, elevii merită școli mai dotate. Poate într-o zi, începând cu o presiune pe liderii politici și încheind cu un plan bine gândit și acțiuni concrete, nu vom mai fi la coadă. Dar până atunci… articolul acesta își propune să vorbească despre ce este în controlul nostru. 

18.03.2025

Alte articole

Laborator

Despre efectele „educației negative”, prin țipete și pedepse, asupra copiilor: „Sunt mai puțin creativi și curioși și mai predispuși să sufere de depresie”

de Alexandra Șerban

Pedepsele, țipetele și amenințările nu ar trebui să facă parte din educația copiilor: nu doar că nu dau rezultate, ci afectează creierele minorilor, cauzând modificări permanente și probleme pe termen lung, scrie El Pais. Între tiparele de educație care sunt promovate în prezent, „educația pozitivă” prinde tot mai mult teren. Dar chiar și părinții care sunt adepții acestui mod de a-și crește copiii, găsesc uneori greu să-și înfrâneze furia sau frustrarea și uneori țipă la cei mici. În același timp, cea mai mare parte a adulților nu au acces la informații privind creșterea armonioasă a copiilor, așa că apelează adesea la educația prin violență fizică sau verbală. 

14.07.2023
Clasă

Gemenele din Vaslui de 9.50 la Bac, cu părinții sezonieri în agricultură peste hotare: „E frumos să îi răsplătim și noi într-un fel”

de Corina Dimitriu

Ramona și Andreea Lupău, două surori gemene din județul Vaslui, au luat peste 9.50 la examenul de bacalaureat. Sprijinite de programul „Vreau în clasa a 9-a” al Fundației World Vision Romania, cele două fete s-au obișnuit să studieze intens în toți anii de școală, ca să ia examenele cu note mari și să intre la facultățile visate, dar și ca să fie mândria părinților plecați la muncă în străinătate. 

28.06.2022
Clasă

Mucii, tusea și imunitatea școlarului

Interviu de Maria Bercea, ilustrații de Roma Gavrilă

Viroza nu se tratează cu antibiotic. Elevii cu febră n-au ce căuta la școală. Copiii fericiți răcesc mai rar. Adevăruri medicale și mituri demontate de medicul pediatru Roxana Hristianovici, membru al Asociației de Pediatrie și Consultanță în Alăptare.

23.10.2018