Care sunt start-up-urile din domeniul tehnologiei care au ajuns în finala Innovation Labs. Au peste două luni să-și transforme ideea în produs

Care sunt start-up-urile din domeniul tehnologiei care au ajuns în finala Innovation Labs. Au peste două luni să-și transforme ideea în produs

Zeci de echipe de studenți s-au întrecut în acest weekend la hackathonul Innovation Labs 2023 organizat în București. 32 de inovații în domeniul medical, educațional, stil de viață, al dezvoltării personale sau retail au fost selectate pentru următoarea etapă. Asta înseamnă că vor avea acces la mentorat, tehnologii de ultimă oră și interacțiune cu companii de top, experți și angel investors.

19.03.2023

de Andreea Archip Foto: Vlad Chirea

Sute de studenți au participat la a 11-a ediție a programul universitar de accelerare pentru start-up-uri tehnologice și tineri antreprenori Innovation Labs. În cadrul hackatonului care a durat 30 de ore, tinerii și-au perfectat soluțiile tehnice pe care vor să le dezvolte în domeniul sănătății, stilului de viață, retail, sustenabilitate, comerț digital, educație, agricultură.

Prin ideile lor, tinerii trebuie să adreseze o problemă relevantă pentru societatea actuală.

Au reușit să treacă în etapa următoare 32 de echipe: Remember, Mental health assesment tool, Remote Health+, eHealth, SilverCare, Atlas Genie, Gym Core AI, ARTBYTE, Berny.ai, Assista, Hey4all, Triliada, Keep – making your wardrobe last, Carbonite, Politiq Data, GreenUP, Ophset, SecureDELTA, SoilMate, Insectus, HealthMate, Mind Mate, RadGen, NovaChess, Karti.ai, Fastbox, Mohican, MetaTags, WallPrintAI, s’Market, Empower.

10 săptămâni să-și crească ideea

În urma rundelor de vot, aceste echipe intră în programul de mentorat care durează 10 săptămâni, în timpul cărora au parte de sesiuni de instruire, prelegeri de la alți oameni de afaceri, vor experimenta diferite soluții și infrastructuri IT&C, vor putea să dezvolte o identitate media pentru produsul final și vor lucra îndeaproape cu mentorii lor. Practic, ei vor putea în această perioadă să dezvolte ideea într-un produs viabil.

Competiția Innovation Labs este organizată la nivel național în București, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara, coordonată de Asociația Tech Lounge și implementat alături de Asociația Transilvania IT, Asociația Calemis și Timișoara Startups și are susținerea a 19 universități de top din România. BRD – Groupe Société Générale este partener pentru pista Fintech/Sustenabilitate, oferindu-le tinerilor mentorat și sprijinind echipele să dezvolte cele mai bune soluții de dezvoltare a planurilor lor de afaceri.

 

Andreea Archip

editor coordonator

Cel mai mult pe lume îmi place să fiu reporter. Nu știam asta când am dat la Facultatea de Jurnalism la Iași, dar am avut fler. Până la Școala 9, în cei 18 ani de presă, am fost redactor-șef la „Opinia Studențească”, reporter la Evenimentul Zilei, Adevărul, TVR - Departamentul Știri, Digi 24 și la Libertatea. Îmi place să fiu pe teren, să vorbesc cu oamenii, să filmez, să montez, să documentez, să scriu. 

CUVINTE-CHEIE

innovation labs hackaton start up studenti bucuresti